Меси на "Камп ноу" или Роналдо на "Бернабеу" - кой има повече голове?


Меси на "Камп ноу" или Роналдо на "Бернабеу" - кой има повече голове?
Снимка: Getty Images/Guliver

8150 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси вкара победния гол за своя тим в мача срещу Гранада снощи. Това бе гол номер 250, който аржентинецът вкарва на домашния стадион на своя тим - "Камп ноу", сочи статистиката. Никой друг играч в света не е вкарвал повече попадения на това легендарно съоръжение.

Същевременно, големият съперник на Меси - Кристиано Роналдо, е забил 178 гола на домашния стадион на Реал Мадрид - "Сантяго Бернабеу". Португалецът прекара в испанския гранд 9 години. Това е и най-добрият резултат на мадридския стадион.

Голът на Меси срещу Гранада беше първият за него през 2020 година. Така шесткратният носител на "Златната топка" стана първият играч, който бележи в испанското първенство през 16 календарни години. Роналдо пък вкара 2 гола за успеха на настоящия си клуб Ювентус над Парма с 2:1.

Това беше 16-и гол за португалеца в Серия А, което го направи първият играч, успял да вкара 15 и повече голове в 4 поредни сезона в най-добрите първенства на Европа. Наскоро Меси изненада с нови топли думи за Роналдо. Вижте в този материал какво каза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички