Салах, Мане, Обамеянг и други няма да играят във Висшата лига през януари догодина (вижте всички)


Салах, Мане, Обамеянг и други няма да играят във Висшата лига през януари догодина (вижте всички)
Снимка: Getty Images/Guliver

6478 0

През 2017-а година бе решено Купата на африканските нации да започва през месец юни, а не през януари, както е било преди това. Европейските клубове приеха радушно новината поради разбираеми причини. Оказва се обаче, че през следващата година турнирът отново ще започне в първия месец от годината.

Аргументите за това решение се изразяват в метеорологичните условия в страната-домакин Камерун. В момента там температурите са средно между 25 и 30 градуса, което ни насочва към мисълта какъв ад би било да се играе в страната през лятото. Освен това, така турнирът няма да съвпада със Световното клубно първенство в Китай през 2021 г., което ще започне през юни.

Повечето от най-големите звезди на африканския футбол играят в английската Висша лига. Това автоматично значи, че някои клубове (сред които дори водещите) ще бъдат сериозно ощетени през месец януари. Състезанието ще се проведе от 9 януари до 6 февруари. В този период треньорите няма да могат да разчитат на извиканите свои футболисти, а същевременно ще се надяват те да не се завърнат с контузии.

"Изведнъж ще губиш играч за 6 до 8 седмици, защото той ще трябва и да отиде на тренировъчен лагер преди това. Освен това, когато привличаш играчи през зимата, може да забележиш, че даден футболист ще отсъства в такъв период и това да те откаже от него" - изразява мнението си Хари Реднап.

Ето някои от най-големите имена, които ще бъдат възпрепятствани от участие за клубовете си в Англия през началото на следващата година (с уговорката, че техните страни трябва първо да преминат през квалификациите и да се класират): 

Арсенал - Пиер-Емерик Обамеянг (Габон), Никола Пепе (Кот д'Ивоар) и Мохамед Елнени, който е под наем в Бешикташ (Египет)

Кристъл Палас - Джефри Шлуп (Гана), Кояте (Сенегал), Джордан Аю (Гана), Вилфред Заха (Кот д'Ивоар)

Евертън и Лестър - Алекс Иуоби (Нигерия), Келеши Ихеаначо (Нигерия), Вилфред Ндиди (Нигерия), Ислам Слимани (в момента под наем в Монако - Алжир)

Ливърпул - Наби Кейта (Гвинея), Мохамед Салах (Египет), Садио Мане (Сенегал)

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед - Рияд Марез (Алжир) и Ерик Баи (Кот д'Ивоар)

Нюкасъл и Саутхемптън - Кристиян Атсу (Гана), Марио Лемина (в момента под наем в Галатасарай - Габон)

Тотнъм - Виктор Уаняма (Кения), Серж Орие (Кот д'Ивоар)

Уотфорд и Уулвс - Исак Съксес (Нигерия), Исмаила Сар (Сенегал), Роман Саис (Мароко) 

ЕДИН ОТ ГОЛМАЙСТОРИТЕ В ГЕРМАНИЯ: АНГЛИЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО Е НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички