Барселона почва преговори с Меси за нов договор, иска го до 36 г. на "Камп ноу"


Барселона почва преговори с Меси за нов договор, иска го до 36 г. на "Камп ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

2836 0

Барселона възнамерява да предложи нов договор на голямата си звезда Лионел Меси, съобщава ESPN. Въпреки че аржентинецът е на 32 години, клубът смята да му предложи 4-годишен нов контракт, твърди изданието.

Нападателят влиза във втората половина на сегашния си договор с клуба. Затова каталунският гранд възнамерява скоро да започне преговори с него за ново споразумение. Така, ако всичко е наред между двете страни, петкратният носител на "Златната топка" ще остане на "Камп ноу" до 36-годишна възраст.

Последния си договор с Барселона Меси подписа през ноември, 2017 година. Откупната му клауза тогава бе 700 милиона евро. Новите преговори ще се водят между президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу и бащата на звездата - Хорхе Меси.

ESPN съобщава също, че в сегашния договор на аржентинеца има пункт за удължаването на споразумението с още един сезон, но Бартомеу иска да е сигурен, че Меси ще остане в клуба още 4 години. Барселона предлага много добри финансови условия на своя лидер, като освен това му е обещала, че ще подсили състава така, че отборът да спечели Шампионска лига отново.

Капитанът на каталунците проведе цялата си досегашна кариера в Барселона. През това време той изигра 687 мача, вкара 603 гола и направи 242 асистенции. За последно испанският шампион спечели Шампионска лига през 2015 година. А какъв ултиматум постави звездата на клуба, за да подпише нов контракт, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички