Барса няма нужда от Меси + още 4 извода от Ел Класико №231


Барса няма нужда от Меси + още 4 извода от Ел Класико №231

3810 0

БАРСЕЛОНА НЯМА НУЖДА ОТ МЕСИ

Нападението на Барселона, което само по себе си е самодостатъчно, дори без най-добрия футболист на нашето време (не показвайте този текст на Роналдо) произведе голове в най-важния си мач от първата част на сезона. Името на Лео Меси не се появи в предаването на мача до 50-ата минута, просто защото на терена блестяха други герои и каталунците нямаха остра необходимост от своята "десетка".

Аржентинският магьосник се лекува спокойно, а неговата работа си поделиха Суарес и Неймар. Между момчетата възникна важна химия, от която пострада защитата на Реал. Сега Барселона може дори да се замисли: да продаде лидера си за един куп милиони някому. За Лео се облизват все клубове с богати собственици - Челси, Ман Сити и ПСЖ биха извадили за Меси не по-малко от 250 млн. евро. За такива пари можеш да си купиш един цял нов отбор.

ХАМЕС Е НАЙ–ДОБРИЯТ ФУТБОЛИСТ НА РЕАЛ

Много опасно е да използваш във футболните спорове оценките на WhoScored като аргумент. Но в случая с играта на Реал не е възможно да не се съгласиш с тях: Лидер на отбора от суперзвезди стана не Кристиано Роналдо, не Гарет Бейл, а Хамес Родригес. В този сезон сайтът за футболни маниаци постави 8,02 на колумбиеца - сред участниците в Ел Класико повече има само Неймар.

Спомнете си мача със Севиля, когато появата на колумбиеца на терена оживи играта на Реал. Ако не беше твърде късно, Мадрид можеше и да не изпусне този мач. В тази среща Хамес беше този, който най-внимателно от всички е слушал Бенитес в съблекалнята. Точно неговия удар за малко не върна мадридчани в играта - шутът на Родригес извън накзателното поле бе избит от Браво. За 54 минути на терена колумбийският халф два пъти се цели във вратата и два пъти пропусна целта. За сравнение, толкова имаше и Роналдо, но португалецът остана на терена цял мач и получи добри пасове. А Родригес си създаде моментите сам.

РАФА БЕНИТЕС НЯМА ДА ИЗКАРА ДО КРАЯ НА СЕЗОНА

Първоначално назначението на испанеца приличаше на проява на лудост на Флорентино Перес, сега същото стана очевидно: Бенитес трябва да го държат по-далеч от топ клубовете. За три месеца Реал не показа последователна игра, затова пък регистрираха две болезнени поражения. Защитата на "Бланкос" изглеждаше кошмарно, а в пролуката между защита и нападение можеше да се загубиш.

Феновете освиркаха отбора и скандираха за оставка на Рафаел. "Искаме Жозе Моуриньо" - Специалния също има проблеми в работата си, но те изглеждат дреболия в сравнение с проблемите на Бенитес. Случаен факт: От десетте най-добри отбора в Серия А през миналия сезон най-много голове допусна Наполи. Познайте къде сега работи треньорът на този клуб.

КЪДЕ ИЗПАДНАХА РОНАЛДО И БЕНЗЕМА?

За лошото състояние на Карим можеше да се досетим: преди месец той бе основен претендент за място в националния на европейското, а сега го грозят девет години затвор за изнудване. Но в Ел Класико не можете да залагате на хлапета като Хесе, твърде много е заложено на карта. Бензема не получи пасове и не се откри сам, превръщайки се в ходещ цитат от женски сайт - беше трудно да го намериш и лесно да го загубиш.

Роналдо бе освиркан толкова силно, колкото и Бенитес. Звездата на Реал взриви умовете на нормалните хора с хвалебствия за себе си. От Кристиано очакваха спектакъл или поне момент на самоутвърждаване в отсъствието на Меси, но португалецът не се представи на ниво. Той не е Златан Ибрахимович, за да се страхува от важните мачове, но в това Ел Класико нищо не му се получи.

СЕРХИ РОБЕРТО Е СЛЕДВАЩАТА СИЛА В ПОЛУЗАЩИТАТА НА БАРСЕЛОНА

Още една причина, заради която Меси може да напусне - рацветът на Роберто. Продуктът на каталунската школа излезе титуляр вместо великия аржентинец и израства не по години, а по мачове. Той съвсем не е момче, вече е на 23, но зад гърба на страшилища от типа на Неймар или Суарес не може да изпъкне.

Сега той направи прекрасна асистенция, която сложи началото на разгрома за Реал, и съвсем не се изплаши от атмосферата на чуждия стадион и супермача. Приблизително по същия начин се създадоха Шави и Иниеста - чрез вълшебни пасове, сложни игри, шансове и влизане от резервната скамейка. Има голямо подозрение, че след няколко години осми номер ще бъде даден на Серхи Роберто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички