5-те проблема, с които трябва да се справи Реал Мадрид, но без трансфери


5-те проблема, с които трябва да се справи Реал Мадрид, но без трансфери
Снимка: Getty Images/Guliver

1460 0

Реал Мадрид показа страхотна игра след подновяването на футболния сезон и заслужено спечели испанската Ла Лига. Поради необикновените обстоятелства обаче, за първи път от години (особено в ерата "Флорентино Перес") "кралския клуб" ще бъде пасивен на трансферния пазар и няма да привлича футболисти, поне в това са уверени водещите медии в испанската столица.

Това значи, че Зинедин Зидан ще трябва да реши 5 големи проблема за новия сезон, като няма да може да използва помощ от нови попълнения. Ето и кои са те (според престижното издание Marca):

1. Каземиро няма достойна алтернатива

Да се намери алтернатива на Каземиро бе сред водещите задачи на трансферния прозорец през това лято, като французинът Едуардо Камавинга бе сред фаворитите за това, но коронавирусът осуети тези планове. Каземиро изигра най-много минути през миналия сезон от целия отбор на Реал (4080), което може да доведе до контузия. А когато бе наказан, Зидан определено изпитваше трудно с окомплектоването на състава си. Сега вероятно Феде Валверде ще трябва да бъде използван за негов заместник, когато се налага.

2. Само Бензема вкарва

През миналият сезон френският нападател най-сетне разкри напълно какво може, като до последно се бореше за голмайсторския приз в испанската Ла Лига. Бензема дълги години бе в сянката на Кристиано Роналдо, но сега сякаш излиза от нея и повежда тима. Проблемът е, че останалите офанзивни футболисти не допринесоха с голове толкова, колкото му се иска на Зидан. Дали поради контузии, или слаба форма, но попадения от тях просто липсваха. Очевидно няма да може да бъде привлечен Ерлинг Холанд, а за Килиан Мбапе ще се почака.

3. Иско така и не намира формата си

В последните няколко трансферни прозореца той е заобиколен от слухове за евентуално напускане на Реал Мадрид. Всички в клуба знаят на какво е способен испанецът, но той така и не може да го покаже в последните две години. Зидан знае, че няма избор и трябва да опита да вкара Иско във форма и да разчита на него.

4. Позицията на десен краен защитник

Подобно на Каземиро, Карвахал също няма достоен заместник. Испанският бранител е истински господар на тази позиция в "кралския клуб" вече години наред. И тази година обаче няма да може да бъде привлечена достатъчно качествена алтернатива. Алваро Одриосола ще получи втори шанс, след като се завръща от наема си в Байерн Мюнхен. Ферланд Менди може да бъде преквалифициран отдясно, а на тази позиция може да играе и Лукас Васкес, ако не поеме към Катар.

5. Заместникът на Роналдо

Смяташе се, че Еден Азар ще влезе в ролята на мегазвезда, след като тя бе освободена от Кристиано Роналдо. Белгиецът обаче не показа и половината от възможностите си, а за това допринесоха и контузиите. През този сезон Зидан трябва да работи внимателно с него, а Азар трябва да се подобри физически и да заиграе на познатото ниво.

Вижте 5 причини, заради които Килиан Мбапе може да премине в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички