5 причини, заради които Килиан Мбапе да премине в Реал Мадрид


5 причини, заради които Килиан Мбапе да премине в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2110 0

За поредно лято започнаха трансферните слухове относно трансфера на Килиан Мбапе от ПСЖ в Реал Мадрид. Появилата се информация, че французинът е съобщил на ръководството на тима намеренията си да напусне през 2021 година сериозно обнадеждиха феновете на "кралския клуб". Испанското издание "AS" представя 5-те причини, поради които Мбапе ще иска да премине в Реал:

1. Зинедин Зидан

Много се е изписало за "връзката" между легендарния френски футболист и младия Мбапе. Всеизвестно е възхищението на младока към своя сънародник, както и мнението на Зидан за Килиан. Неведнъж са признавали, че и за двамата ще е удоволствие да работят един с друг.

2. Шампионска лига

Мбапе има изигран полуфинал в най-престижния европейски клубен турнир във футбола с Монако, когато бе едва на 18. През последната кампания пък игра във финала с ПСЖ, но бе сломен от Байерн Мюнхен. Какъв по-добър шанс да спечели турнира от този с абсолютния господар - Реал Мадрид.

3. "Златна топка"

Няма как да не бъде намесен и най-ценният индивидуален приз - "Златната топка". Като играч на Реал несъмнено има много по-голям шанс да го осъществи, отколкото като такъв на ПСЖ (статистикат също го потвърждава). Този приз е тясносвързан и с горепосочения фактор - триумф в Шампионска лига.

4. Новата амбиция "Бернабеу"

В Реал Мадрид се подготвят за нов звезден период, който трябва да започне на обновения ултрамодерен "Сантиаго Бернабеу". Мбапе може да бъде в центъра на амбициозния проект за доминация на "кралския клуб".

5. Френско присъствие

Освен, че старши треньорът е французин, то в отбора на "белия балет" има и други негови сънародници. Става въпрос за Карим Бензема, Рафаел Варан и Ферлан Менди. Отделно се спекулира и с привличане на Едуардо Камавинга и Упомекано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички