Реал Мадрид с "излишък" от 320 000 евро въпреки кризата заради коронавируса


Реал Мадрид с "излишък" от 320 000 евро въпреки кризата заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Gulliver

1716 0

Реал Мадрид е с "излишък" от 320 000 евро след края на сезон 2019/20, информира престижното испанско издание "Marca". Цифрите са повече от добре, имайки предвид факта, че икономическите последствия от коронавируса върху футбола в световен аспект за значителни.

Редица европейски грандове записаха загуби в огромни мащаби, като почти навсякъде заплатите бяха намалени (някъде дори и до 70%). Това важи и за "кралския клуб", където Серхио Рамос спомогна за преговорите с неговите съотборници относно нуждата от това възнагражденията им да бъдат намалени.

Разбира се, бонусите в отбора за постижения също изчезнаха и така футболистите на взеха допълнителни средства за спечелената титла в испанската Ла Лига. В клуба са регистрирани загуби от над 172 милиона евро от началото на пандемията.

Фактът, че скоро може и да няма привърженици по стадионите в Испания е в основата на това прогнозите за общите загуби поради коронавируса да стигат до 650 милиона евро. Освен това, някои трансферни сделки бяха стопирани. Кай Хаверц, Едуардо Камавинга, Ерлинг Холанд бяха сред набелязаните, но щом пандемията настъпи - интересът бе прекъснат. Същевременно се очакват и изходящи трансфери.

Междувременно, в Реал Мадрид наеха психолог, който да помогне на Еден Азар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички