Неймар след скандала: Гонсалес е расист, нарече ме "мръсна маймуна"


Неймар след скандала: Гонсалес е расист, нарече ме "мръсна маймуна"
Снимка: Instagram

1600 0

Бразилският нападател на Пари Сен Жермен Неймар обвини испанския защитник на Марсилия Алваро Гонсалес в оскърбления на расова основа. Парижани загубиха в дербито и все още продължават без спечелена точка в Лига 1, а в края на двубоя се стигна до меле на терена.

Алварес в края на мача е казал: "Затваряй си устата, мръсна маймуна". Именно тази фраза провокирала суперзвездата на парижани да удари испанеца по главата, за което получи червен картон. Когато напускаше терена, Неймар се оплака на резервния арбитър от поведението на играча на Марсилия и изкрещя пред камерата, че е ударил испанеца, защото е расист. След това публикува и статус в профила си в Twitter.

В допълнителното време бяха изгонени общо петима играчи след масово сбиване. Халфът на ПСЖ Леандро Паредес фаулира футболист на Марсилия, след което блъсна негов съотборник и това провокира конфликта на терена. В резултат бяха изгонени трима от домакините (Лайвин Курзава, Неймар и Паредес) и двама от Марсилия (Дарио Бенедето, Жордан Амави). Междувременно се появи информация, че Килиан Мбапе е обявил, че иска да напусне ПСЖ - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички