Важните две причини Барселона да спечели битката за Феран Торес


Важните две причини Барселона да спечели битката за Феран Торес
Снимка: Оф. сайт на Барселона

5619 0

Тези дни Барселона обяви трансфера на Феран Торес в клуба и мнозина не разбраха мотивите на младия футболист да смени борещия се за титлата в Англия и за тази в Шампионска лига Манчестър Сити. Но причината е ясна и тя е възможността да играе редовно и да стане една от големите звезди на тима.

В Сити испанецът беше част от силен отбор, борещ се за всички трофеи. Но там той беше един от многото, а на "Камп ноу" има шанса да опита да стане важен играч в клуб, на който липсват истински герои.

Според сайта soccer.ru трансферът на Торес в каталунския клуб е коледен подарък за тях от легендата им Хосеп Гуардиола, който води "гражданите" от няколко години. Да, Барселона ще плати за футболиста, но добре знаем, че в тежкото им финансово и кадрово състояние на тях не им е лесно да печелят срещу конкурентите за силни играчи.

А за Гуардиола този "подарък" не е голяма загуба, тъй като той разполага със страхотен състав. В атака той има Бернардо Силва, Джак Грийлиш, Рияд Марез, Рахийм Стърлинг, Фил Фоудън и Габриел Жезус. Освен това Сити показа, че за тях испанският национал не е незаменим - от средата на октомври англичаните се справяха успешно без Феран, след като той счупи метатарзална кост във финала на Лигата на нациите. С пристигането на Грийлиш на "Етихад" испанецът беше изтикан в периферията на състава. Ето защо по-рано Гуардиола обяви, че пускат нападателя на "Камп ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички