Лионел Меси коментира Роналдо и Мбапе и отсече: Един ден ще се завърна в Барселона!


Лионел Меси коментира Роналдо и Мбапе и отсече: Един ден ще се завърна в Барселона!
Снимка: Getty Images

10598 0

Бившият футболист на Барселона Лионел Меси даде страхотно интервю пред "Marca", в което каза по нещо за редица "горещи" теми - напускането му на Испания, Роналд Куман, Шави Ернандес, Жоан Лапорта, евентуалния трансфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид... и разбира се - съперничеството му с Кристиано Роналдо:

За раздялата с Барса

"Беше ми казано, че не мога да остана, че не могат да подпишат нов договор с мен. Не знам дали имаше нещо друго освен финансовите проблеми, но ми казаха, че не могат да подновят договора ми".

За бившия му треньор Роналд Куман

"Куман пристигна в много труден момент за клуба, когато важни играчи напуснаха, но успя да доведе доста млади играчи. Както и преди казах, най-лесното е да се обвиняват треньорите и те го знаят, защото това е част от работата им. Нямам съмнения, че Барселона ще се завърне и ще се изкачи в класирането. Винаги искам най-доброто за Барселона. Аз съм фен на клуба, въпреки че вече не играя там", призна Меси.

За Шави Ернандес

"С Шави Барселона ще расте. Той е треньор, който знае много и е човек, който познава клуба много добре. Откакто напусна, поддържаме връзка. Не помня какво му написах, но го поздравих за тази нова стъпка в кариерата му. Шави е уважаван от феновете и играчите и е важна фигура за всички млади футболисти. Освен това той е добър учител и това ще е от полза на клуба".

За евентуално завръщане на "Ноу Камп"

"Очевидно, ако мога по някакъв начин да помогна на клуба и допринеса с нещо, ще се радвам да се завърна. Винаги съм казвал това. Един ден ще се завърна в Барселона, защото това е моят дом и аз живея там", не скри аржентинецът.

За Дани Алвеш

"Истината е, че пристигането на Дани Алвеш ме изненада, особено в този момент. Мисля, че е добро попълнение и както Шави, той ще бъде важен за младите играчи. Алвеш ще помогне на отбора да израсне, той има манталитет на победител".

За бъдещето на Килиан Мбапе

"Истината е, че не знам. Само той знае какво ще направи. Това, което мога да кажа, е, че съм щастлив, че той е тук. Той е важен играч в битката за наши цели през този сезон", каза Меси и разкри, че Мбапе не би имал проблем с адаптацията в Ла Лига, тъй като говори много добър испански!

За съперничеството с CR7

"Състезавахме се индивидуално и отборно в едно първенство дълго време. Имахме еднакви цели, сцената бе страхотна за нас и за феновете. Това е красив спомен, който ще остане във футболната история. Кристиано показа, че няма проблем с адаптацията в Манчестър Юнайтед. Той познава клуба и от началото започна да вкарва голове".

За отношенията със Серхио Рамос

"В началото беше странно след години на състезание между нас, като лидери на Барселона и Реал Мадрид и борба на терена в доста дербита, но всичко, което се е случило, остава на терена. Ние се уважаваме", заяви Лео Меси.

За сезон 2021/22 в Ла Лига

"Реал Мадрид винаги се бори за трофея, това важи и за Атлетико Мадрид. Мисля, че има по-добри отбори от Барселона, но това не значи, че отборът трябва да бъде отписван. С пристигането на Tави и възстановяването на някои играчи, те могат да растат и да се борят".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички