217 млн. евро - толкова струва стратегията за млади таланти в Реал Мадрид за последните 4 години


217 млн. евро - толкова струва стратегията за млади таланти в Реал Мадрид за последните 4 години
Снимка: Guliver/GettyImages

2485 0

В последните няколко години европейският клубен шампион Реал Мадрид развива различна стратегия от тази да купува големи футболни звезди. С подписването на Марко Асенсио на 5 декември 2014 година "белия балет" постави началото на това да залага на млади таланти, които да развива в бъдеще и изглежда, че от клуба нямат намерение да се отказват от това.

Тогава трансферната сума, която бе платена бе в размер на 3,9 мл. евро за талантливия футболист. Стигнасе привличането на норвежкия талант Мартин Йодегаард, бразилецът Лукас Силва и още няколко имена, които вече се появяват в мъжкия тим като Себайос, Родриго, Винисиус и Одризола.

Всички тези млади таланти подписаха с Реал на около 20-годишна възраст, а трансферът на Браим Диас от Манчестър Сити в последните дни е поредното доказателство за този "план на развитие". С купуването на 19-годишния талант от "гражданите" излиза, че Флорентино Перес е дал 217,2 млн. евро за последните 4 години за млади таланти, пресметна AS.  Ако се върнем назад във времето, ще видим, че последната голяма покупка за мадридчани е Гарет Бейл през 2013г. за 101 млн. евро.

С отварянето на зимния трансферен прозорец - на 2 януари - от Реал едва ли ще губят много време и още в първите часове трябва да представят испанския талант. Неговият договор с английски гранд бе до лятото на 2019г. , но Перес предпочете да не си усложнява ситуацията и да плати още сега малко на 15 млн. евро. Точно както направи и с Дани Себайос, плащайки на Реал Бетис 16,5 млн. евро. По всички личи, че президентът на Реал предпочита да купува млади играчи, вместо да влиза в тежки преговори за големите звезди. Дали обаче тази негова стратегия ще проработи, времето ще покаже.

Повече подробности за новото попълнение на Реал и с кои от звездите ще трябва да се пребори за място - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички