Новото попълнение на Реал Мадрид - каква е неговата позиция и с кои от звездите ще се бори за място


Новото попълнение на Реал Мадрид - каква е неговата позиция и с кои от звездите ще се бори за място
Снимка: Getty Images/Guliver

2287 0

Реал Мадрид договори един от големите таланти на световния футбол - Брахим Диаз. Това съобщи в днешното си издание вестник Marca, като пише, че споразумението с Манчестър Сити е напълно сигурно.

Името на 19-годишния футболист не е сред най-познатите, тъй като по време на престоя си в Манчестър Сити рядко получаваше поле за изява. това принуди таланта да поиска трансфер и да не приеме предложението за нов договор на "гражданите". От испанското авторитетно издание веднага публикуваха материал за новото попълнение на "белия балет" относно евентуалната му роля в новия тим и с кого ще трябва да се бори за мястото си.

Диаз може да играе в средата, както и да се включва в атаките на отбора. Това означава, че ще се конкурира с всеки един атакуващ футболист в тима. Испанецът може да играе и на двата фланга, тъй като играта му с топката е наистина впечатляваща. Това е нещо, което Лукас Васкес, Гарет Бейл, Марко Асенсио и Винисиус не умеят и ще им създаде конкуренция.

Марсело и Рамос са само на три трофея от голям рекорд в Реал Мадрид

Освен това Брахим може и да играе в центъра на терена - умее да разпределя топката, има страхотен инстинкт и номер 10 може би е фланелката, която най-много би му подхождала. Там обаче ще се състезава с Иско, както и с Дани Сабайос. За съжаление на Мариано Диаз, испанският талант може да играе и като нападател, тъй като има страхотно движение в наказателното поле. Именно неговата универсалност бе една от основните причини Реал Мадрид да го привлече. Голямо предимство за него е гъвкавостта му в атака, която бързо може да му спечели игрови минути при Сантиаго Солари.

Със сигурност обаче няма да му е никак леко на младия футболист, тъй като офанзивната линия е пренаситена от играчи, които чакат своя момент. Иско очаква новия си звезден миг, Асенсио не успява да се възползва докрай от дадения шанс и не впечатлява, а Винисиус очаква повече игрови минути. С Брахим Диаз футболистите, които ще очакват отчаяно повече игрово време се увеличават, а конкуренцията става убийствена.

В същото време в Испания се появи и информация, че една от големите звезди в тима отказва да преподпише - ето коя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички