Реал Мадрид се разбра с Манчестър Сити за трансфера на един от най-големите таланти


Реал Мадрид се разбра с Манчестър Сити за трансфера на един от най-големите таланти
Снимка: Getty Images/Guliver

1088 0

Европейският шампион Реал Мадрид си е осигурил привличането на един от най-големите млади таланти. "Белия балет" е постигнал договорка с Манчестър Сити за 19-годишния Брахим Диас, информира Marca.

Според изданието двата клуба са се разбрали, като остават единствено дребни детайли преди да пристигне на "Сантяго Бернабеу". По този начин Диас ще изпълни и една от големите си цели, а именно да се завърне при семейството си - 5 години, след като напусна Малага. Всичко това ще се случи при сделка за 15 милиона евро. Самият футболист ще получава брутна заплата от около 3,5 млн. евро при договор за шест сезона.

За този трансфер бе съобщено още в края на ноември, но тогава бе ясно единствено, че младокът е отказал да поднови договора си с "гражданите". От Реал възнамеряват да обявят новото попълнение и да го представят официално още следващата седмица. Диас не бе доволен на "Етихад", тъй като не получаваше достатъчно игрови минути и категорично отказа да остане в отбора. С този трансфер от Мадрид се противопоставят на политиката си от последните години да не привличат млади таланти през зимата. Последният такъв бе Лукас Силва през сезон 2014/15. Случаят с Диас обаче не е бил за изпускане, тъй като рядко подобен тип футболист може да бъде привлечен и от "белия балет" веднага са се възползвали от желанието му да се завърне в Испания.

Кой друг футболист попада в трансферните планове на "кралете" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички