Севиля с нова треньорска смяна: Сампаоли ще се теши с 8-цифрена сума


Севиля с нова треньорска смяна: Сампаоли ще се теши с 8-цифрена сума
Снимка: GettyImages

1171 0

Испанският гранд Севиля продължава пропадането си през този сезон и ръководството на тима използва настоящата пауза за мачове на националните отбори, за да се раздели с втори пореден треньор. 

Севиля показа изхода на Сампаоли

Хорхе Сампаоли беше официално уволнен от шефовете на "Рамон Санчес Писхуан", след като още през уикенда се заговори за негова смяна след поражението от Хетафе в първенството. То остави "рохибланкос" на 14-а позиция с актив от 28 точки и в опасна близост до зоната на изпадащите. 

Самият Сампаоли пое андалусийския тим "на пожар", след като в началото на октомври Хулен Лопетеги беше уволнен от позицията старши треньор заради слаби резултати. Нито играта, нито резултатите обаче бяха подобрени от бившия селекционер на Аржентина. 

Какво следва за Севиля и Сампаоли? 

Ръководството на Севиля се очакваше да привлече за нов треньор Хосе Бордалас - треньор със спорна визитка в Испания, но доказан специалист в битката за оцеляване. Изборът на клуба обаче е Хосе Луис Мендилибар. 

В същото време Сампаоли може да бъде спокоен, че ще получи щедро обезщетение за преждевременното уволнение. В Испания твърдят, че в договора му е заложена сумата от 11 милиона евро при преждевременно прекратяване на контракта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички