10-има опашкари спънаха Атлетико и направиха услуга на Реал и Барса


10-има опашкари спънаха Атлетико и направиха услуга на Реал и Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

2373 0

Докато Реал Мадрид успя с труд да победи опашкаря Елче, който им бе съперник в 27-ия кръг на Ла Лига, градският им съперник и лидер в Испания Атлетико (Мадрид) се препъна в подобен противник. "Дюшекчиите" записаха нулево равенство с Хетафе в мач, в който имаха много възможности, но не успяха да вкарат и веднъж. Хетафе, който също е от Мадрид, но от негово предградие, също имаше своите шансове в мача.

Тимът на Диего Симеоне дълго време беше уверен лидер в Испания, но днешното реми е трети мач без победа за тях в последните 5 кръга. Въпреки това те остават на върха, водейки с 6 точки на Реал и със 7 на Барселона, който обаче е с мач по-малко. Хетафе е на 15-о място в Ла Лига със спечелени дотук само 28 точки.

Двата тима изиграха сравнително спокойно първо полувреме и много динамично второ. В първия четвърт час след подновяването на играта Ян Облак направи 2 спасявания. Атлетико стигна до нужното му попадение в 62-ата минута чрез Жоао Феликс, но се оказа, че Маркос Йоренте, който асистира на португалеца, е центрирал, след като топката е напуснала очертанията на терена.

В 69' Хетафе остана в намален състав, след като Алан Ниом направи абсурдно нарушение. Той игра опасно и беше пратен рано-рано към съблекалните от главния рефер. Неочаквано обаче последваха силни минути за домакините - в 73' Аленя накара Облак да се намесва, въпреки че стреля покрай вратата. Минута по-късно "дюшекчиите" можеха да направят дузпа за съперника, но се оказа, че Дембеле е играл с топката, преди да подкоси Максимович в наказателното поле.

Оттогава обаче до края на двубоя на терена имаше само 1 отбор и това бе Атлетико. Давид Сория направи три поредни спасявания - удари на Дембеле, Феликс и отново на Дембеле, отблизо. В 83-ата минута Луис Суарес нацели дясната му греда, а в последната минута на редовното време Дембеле се отчете с пропуск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички