"Осакатен" Реал Мадрид показа характер и скъси дистанцията до Атлетико Мадрид в Ла Лига


"Осакатен" Реал Мадрид показа характер и скъси дистанцията до Атлетико Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3164 0

Испанският шампион Реал Мадрид победи Хетафе с резултат 2:0 като домакин в двубой от 22-ия кръг на Ла Лига. "Белите", които не можеха да разчитат на куп контузени играчи за днешния мач, показаха характер и взеха победата през втората част, когато Карим Бензема и Ферлан Менди отбелязаха по едно попадение.

В петата минута Каземиро се озова на чиста позиция за гол, но не успя да уцели вратата. В 14-ата минута Карим Бензема засече центриране от корнер с глава, но ударът му срещна гредата. В 37' Лука Модрич стреля опасно към вратата на Хетафе, но Сориа спаси.

В началото на втората част Бензема можеше да се разпише, но Сориа го отказа. Френският нападател все пак стори това в 60-ата минута, когато оползотвори асистенция на Винисиус - 1:0! Седем минути по-късно Ферлан Менди даде спокойствие на "белите" с второ попадение  - 2:0!

В следващите минути Реал намали оборотите, а Хетафе не успя да организира нищо опасно в предни позиции. Така "белите" прибраха трите точки и се изкачиха на второто място в Ла Лига с 46 точки, изпреварвайки Барселона. Реал е на пет точки от лидера Атлетико Мадрид, който е с два мача по-малко. Хетафе пък е 13-и с 24 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид все още не се е отказал да преследва титлата в Ла Лига и може да стопи с малко изоставането си от лидера Атлетико Мадрид, който направи домакинско равенство със Селта в понеделник. "Белия балет" заема трета позиция в Примера Дивисион с актив от 43 точки - колкото има и вторият Барселона, докато Атлетико е с 51 пункта и мач по-малко.

Проблемите за Зинедин Зидан обаче не са никак малко. Куп играчи остават в лазарета поради различни причини, като сред тях са Азар, Валверде, Карвахал, Кроос, Васкес, Милитао, Рамос, Одриосола и Родриго. Зизу запълни групата за мача с играчи от школата. Джене пък е единственият отсъстващ за Хетафе, тъй като изтърпява наказание.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Марвин, Асенсио, Винисиус, Бензема

Хетафе: Сориа, Мирамонтес, Алмада, Шакла, Суарес, Кукурея, Арамбари, Максимович, Портийо, Кучо, Анхел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички