Реал отново чака до края, за да избухне, Бензема спаси "белите" срещу опашкар


Реал отново чака до края, за да избухне, Бензема спаси "белите" срещу опашкар
Снимка: Getty Images/Guliver

1797 0

Реал Мадрид отново чака до последния момент, за да запише положителен резултат в мач от испанското първенство. В срещата с Елче от 27-ия кръг на Ла Лига "белите" победиха с 2:1 с гол в добавеното време. И двете попадения за мадридчани реализира нападателят Карим Бензема. Дани Калво пък бе точен за гостите.

Елче поведе в 58-ата минута, след като по-рано Тибо Куртоа бе направил решително спасяване след изстрел на Карийо. В 61' Дани Калво засече с глава центриране от корнер и проби стража на "белите".

Реал Мадрид се върна в мача в 73', когато Бензема засече страхотно центриране на Лука Модрич и с глава насочи топката ниско в десния ъгъл - 1:1. След като Каземиро пропусна два шанса да обърне мача, се наложи Бензема да спасява "кралете" отново. В първата минута на добавеното време французинът се отскубна и пое чудесно подаване, за да нанесе класен удар и да намери долния десен ъгъл на Едгар Бадия.

В класирането Реал заема временно второто място с 57 точки, с 5 по-малко от лидера Атлетико, който играе по-късно тази вечер. Тимът на Зинедин Зидан може да бъде изместен от втора позиция от Барселона, който в понеделник посреща Уеска. Елче е на 17-ото място в Ла Лига, с 1 точка над зоната на изпадащите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички