Атлетико (Мадрид) с безценен обрат срещу Атлетик Билбао в битката за титлата в Ла Лига


Атлетико (Мадрид) с безценен обрат срещу Атлетик Билбао в битката за титлата в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1299 0

Лидерът във временното класиране на испанската Ла Лига Атлетико (Мадрид) взе изключително важна победа в един от най-тежките на хартия двубой до края на сезона - домакинството си срещу Атлетик Билбао. "Дюшекчиите" спечелиха с 2:1.

Футболистите на Диего Симеоне се оказаха изоставащи в резултата, след като Икер Муниаин се разписа за гостите в 21-ата минута с един от малкото (3) точни удара за целия двубой за баските. Атлети успя да изравни още през първото полувреме, като Маркос Йоренте вкара във втората минута на добавеното време.

Само 6 минути след началото на втората част пък Атлети получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. С дузпата се нае Луис Суарес, който не сбърка, реализирайки 18-ия си гол на сезона и доближавайки се само на 1 попадение от лидера при голмайсторите - Лионел Меси.

Така Атлетико (Мадрид) събра 62 точки от 26 мача и има с 6 пункта повече от втория Барселона. Градският съперник Реал Мадрид пък остава на 8 точки от тях, след като преди дни пропусна да стопи изоставането си и завърши наравно 1:1 с "дюшекчиите" след гол на Карим Бензема в последните минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички