Златна резерва и гол в 92' сътвориха исторически хикс между Манчестър Юнайтед и Милан


Златна резерва и гол в 92' сътвориха исторически хикс между Манчестър Юнайтед и Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

5794 0

Европейските грандове Манчестър Юнайтед и Милан не успяха да се победят след равенство 1:1 на "Олд Трафорд" в първи 1/8-финален сблъсък от Лига Европа. Влезлият като резерва на почивката Амад Диало изведе "дяволите" напред в резултата, но късно в добавеното продължение на мача Симон Кяер изравни за "росонерите" и доведе до историческо първо равенство в съперничеството между Юнайтед и Милан (общо 11 мача).

7-кратният европейски шампион започна по-силно двубоя, като още в самото начало вкараха два гола чрез Рафаел Леао и Франк Кеси, но и двата бяха отменени заради засада и игра с ръка. На почивката Оле Гунар Солскяер извърши смяна, включвайки в игра младия Амад Диало, а той му се отблагодари с попадение само пет минути по-късно, когато вкара с глава, възползвайки се от страхотна асистенция на Бруно Фернандеш.

Милан обаче сериозно притисна своя съперник и заслужено се добра до изравнителен гол в 92-ата минута, когато Симон Кяер засече центриране от корнер с глава, за да осигури на своя отбор по-комфортна позиция преди реванша в Милано след седмица. Тогава се очаква да се завърнат и част от липсващите имена в редиците на Стефано Пиоли, които не бяха налични за днешния двубой. "Росонерите" прекъснаха 503-минутна серия на Юнайтед, в която не бяха допускали попадение във всички турнири.

Голът на Диало е дебютен за него с фланелката на Манчестър Юнайтед. Впечатляващото е, че попадението идва с първия му удар въобще за клуба. До момента той имаше две участия в Лига Европа - срещу Реал Сосиедад, като и двете бяха като резерва, но тогава не е нанесъл удари към противниковата врата. Иначе Диало е най-младият небритански голмайстор за Манчестър Юнайтед в евротурнирите - 18 г. и 243 дни. Другият голмайстор в срещата - Симон Кяер, също вкара дебютно попадение за "росонерите", но той се нуждаеше от 47 мача, за да стори това.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Сблъсъкът на "Олд Трафорд" започна повече от динамично, след като в рамките на десетина минути две попадения на Милан бяха отменени. Първо Рафаел Леао прати топката в мрежата на "дяволите", но се оказа в положение на засада, а след това Франк Кеси вкара с хубав удар, но се оказа, че си е помогнал с ръка при поемането на топката. Между двата отменени гола Антони Марсиал застраши вратата на Милан, но Джанлуиджи Донарума се намеси.

В 19-ата минута Алекс Телеш опита изстрел от дистанция, който профуча опасно близо над напречния стълб. Десетина минути по-късно Алексис Салемакерс стреля добре към вратата на Юнайтед, но Хендерсън спаси. В 39' пък Манчестър Юнайтед изпусна най-чистото си голово положение, след като Бруно отклони топката с глава към далечната греда, но Хари Магуайър направи нескопосана добавка на метър от голлинията, уцелвайки гредата. В края на полувремето Марсиал се свлече на тревата в наказателното поле, но претенциите му за дузпа не бяха уважени.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Оле Гунар Солскяер извърши смяна, заменяйки Антони Марсиал с Амад Диало. Младокът се отблагодари на норвежкия треньор само пет минути по-късно, когато откри резултата за "дяволите". С основна заслуга за това обаче се отчете Бруно Фернандеш, който за пореден път доказа, че притежава невероятен поглед върху играта. Португалецът прати великолепен висок пас зад отбраната на Милан, а Диало показа добра ориентация, за да прехвърли Донарума с удар с глава и с гръб към вратата - 1:0!

В 59-ата минута Крунич намери Франк Кеси на добра позиция за стрелба в наказателното поле, но халфът на "росонерите" трябваше да стреля с по-слабия си ляв крак и не намери добре топката. Все пак ударът му накара Хендерсън да избива в корнер. В 64' Давиде Калабрия центрира перфектно в наказателното поле, където Крунич успя да засече мощно с глава, но ударът му премина встрани от целта.

В 72' Грийнууд и Диало направиха двойна комбинация, а след това англичанинът подаде към далечната греда, където Даниел Джеймс не успя да уцели вратата на Милан. В следващите минути "росонерите" притиснаха своя съперник, а резултатът дойде в продължението на мача. Тогава гостите изпълниха корнер, след който Симон Кяер засече с глава и прати топката в мрежата на Хендерсън - 1:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Тази вечер два от най-големите футболни грандове - Манчестър Юнайтед и Милан, се изправят един срещу друг в сблъсък, който не отива на историята на двата клуба. "Червените дяволи" и "росонерите" останаха извън Шампионска лига през този сезон и ще премерят сили в 1/8-финалите на втория по големина европейски клубен турнир Лига Европа.

В предишната фаза Юнайтед се справи с Реал Сосиедад, докато Милан отстрани трудно сръбския Цървена звезда. И в двата клуба има сериозни кадрови проблеми. Оле Гунар Солскяер не може да разчита на Погба, Джоунс, Ван де Беек, Рашфорд, Мата и Де Хеа, а Кавани и Шоу са под въпрос за срещата. Бенасер, Манджукич, Бонера, Чалханоглу, Ребич, Ернандес и Ибрахимович са липсващите за италианския тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Телеш, Мактоминей, Матич, Бруно, Джеймс, Марсиал, Грийнууд

Милан: Донарума, Далот, Томори, Кяер, Калабрия, Кеси, Мейте, Крунич, Брахим, Салемакерс, Леао

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички