Фаворитите си свършиха работата на 1/8-финалите в Лига Европа (всички резултати)


Фаворитите си свършиха работата на 1/8-финалите в Лига Европа (всички резултати)
Снимка: Getty Images/Guliver

2589 0

Изявените фаворити не допуснаха изненади в първите си мачове от 1/8-финалите на Лига Европа. Гвоздеят в програмата безспорно бе сблъсъкът между Манчестър Юнайтед и Милан на „Олд Трафорд“, завършил при резултат 1:1. Влезлият като резерва на почивката Амад Диало изведе "дяволите" напред в резултата, но късно в добавеното продължение на мача Симон Кяер изравни за "росонерите" и доведе до историческо първо равенство в съперничеството между Юнайтед и Милан. И двамата голмайстори вкараха дебютни попадения за своите отбори.

Аякс направи много сериозна крачка към 1/4-финалите на Лига Европа, след като победи Йънг Бойс с 3:0 като домакин. Швейцарците удържаха своя именит съперник през първия час игра, но в заключителните 30 минути допуснаха три безответни попадения. Виляреал също се доближи до четвъртфиналната фаза, след като надигра Динамо Киев с 0:2 като гост. Глазгоу Рейнджърс, воден от Стивън Джерард, завърши наравно 1:1 със Славия Прага като гост и ще търси успех в реванша в Шотландия.

В късните четири мача най-сериозна стъпка към 1/4-финалите направи тимът на Рома, който записа класическа победа с 3:0 над Шахтьор. Пелегрини, Ел Шаарауи и Манчини се разписаха за „вълците“. Хари Кейн вкара два гола за победата на Тотнъм над Динамо Загреб с 2:0 и доближи Жозе Моуриньо до следващата фаза на надпреварата.

Арсенал пък надиграха трудно гръцкия Олимпиакос, след като Йодегор откри през първата част, Ел Араби изравни през втората, а десетина минути преди края Габриел донесе победата на „топчиите“. Елнени пък оформи крайното 1:3 за Арсенал. Испанският Гранада също се доближи до четвъртфиналите, след като надигра 10-ма от Молде с 2:0 като домакин с голове на Молина и Солдадо.

Всички 1/8-финални срещи:

От 19.55 часа:

Аякс 3:0 Йънг Бойс

Динамо Киев 0:2 Виляреал

Манчестър Юнайтед 1:1 Милан

Славия Прага 1:1 Рейнджърс

От 22.00 часа:

Гранада 2:0 Молде

Олимпиакос 1:3 Арсенал

Рома 3:0 Шахтьор 

Тотнъм 2:0 Динамо Загреб

ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ДВУБОИТЕ:

Тази вечер започват 1/8-финалите в Лига Европа. Черешката на тортата в програмата е супердербито между Манчестър Юнайтед и Милан. "Червените дяволи" са в добра форма след като спечелиха сблъсъка с Манчестър Сити и изглеждат фаворити в двубоя. Освен това Юнайтед са непобедени в 15 поредни домакинства в Лига Европа, докато "росонерите" са записали само 1 победа от 17 мача като гост на английски отбори в Европа.

И двата тима имат достатъчно кадрови проблеми, като за домакините ще отсъстват Погба, Мата, Джоунс и Де Хеа, а под въпрос са Кавани, Рашфорд и Ван де Бек. За Милан двубоя пропускат Ибрахимович, Бенасер, Чалханоглу, Манджукич, Ребич и Даниел Малдини.

Междувременно Арсенал гостува на гръцкия Олимпиакос. "Топчиите" отпаднаха от този съперник преди година в 1/16-финалите на турнира и сега жадуват реванш. Всичко най-добро е на линия за Микел Артета, като единствено Смит-Роув е под въпрос за мача.

Тотнъм домакинства на коравия тим на Динамо Загреб, докато Рома е посреща Шахтьор Донецк. Равностойни изглеждат мачовете между Аякс и Йънг Бойс и Динамо Киев и Виляреал, както и двубоите Славия Прага - Рейнджърс и Гранада - Мьолде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички