Лудогорец не успя да победи отбор от втората половина на класирането


Лудогорец не успя да победи отбор от втората половина на класирането
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5763 0

Българският шампион Лудогорец записа голям провал дни преди важния реванш срещу Интер в Лига Европа. "Орлите" завършиха наравно 1:1 като гост на Етър в 22-рия кръг на българската Първа лига. По този начин те пропусаха възможността да увеличат преднината си пред 2-рия Левски и същевременно позволиха авансът пред другите преследвачи - Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, да бъде скъсен съответно на 7 и 9 точки.

Въпреки че през цялото първо полувреме Лудогорец напълно доминираше във Велико Търново, то "орлите" така и не успяха да материализират преднината си и двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Само 4 минути след началото на втората част обаче бившият футболист на разградчани Иван Стоянов шокира гостите и изведе "болярите" напред. Той получи извеждащо подаване от центъра, показа добра скорост и видя излезлия напред Пламен Илиев, като успя да го прехвърли, въпреки че не бе централно срещу вратата. Прекрасен гол!

Не бе изминала и една минута - само няколко секунди по-късно, Лудогорец изравни резултата. "Орлите" имаха правото да изпълнят ъглов удар. След неговот изпълнение техен играч игра с глава, но изстрелът му срещна гредата. Топката се отби и попадна в Марселиньо, който със страхотен удар възстанови паритета.

До края на срещата разградчани се опитаха отново да поведат в резултата, но това не се получаваше. Марселиньо и Вандерсон имаха по-добри шансове, от които обаче не се възползваха. Това бе първа историческа точка за Етър срещу шампиона Лудогорец, откакто се завърна в елита. До този момент "болярите" бяха записали 7 поражения от 7 двубоя срещу "орлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички