Ювентус удържа на Спортинг и заслужи полуфинал със Севиля в Лига Европа (ВИДЕО)


Ювентус удържа на Спортинг и заслужи полуфинал със Севиля в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3454 0

Спортинг Лисабон и Ювентус  не успяха да се победят по време на реванша между двата тима от четвърфиналите на Лига Европа, след като завършиха 1:1 в четвъртък вечер.

Попаденията бяха дело на Рабио в 9-тата минута и Едуардс в 20-тата от дузпа, като по този начин “старата госпожа” се класира с общ резултат 2:1 след попадението си аванс от домакинството в Торино.

По този начин Ювентус ще срещне Севиля на полуфиналите, след като големият шампион на надпреварата елиминира Манчестър Юнайтед и ще гостува в Торино по време на първата среща.

Двата тима се надлъгваха, като най-вече активността идваше от домакините, които се нуждаеха от второ попадение, но то така и не падна. На практика те пропиляха една ситуация в средата на първата част, но големите пропуски дойдоха чрез Коатес на два пъти в заключителните минути на срещата.

За гостите Влахович се отчете със сериозен пропуск в началото на втората част, като при по-различно развитие срещата можеше да завърши със спокойствие за "зебрите", но се пребориха с попадението аванс.

Първо полувреме:

ГОЛ! Гостите се възползваха от първата си удобна възможност пред противниковата врата още в 9-тата минута, след като португалският колос не се справи по най-добрия начин с корнер и Рабио се възползва. Той стреля и Адан не успя да реагира  - 0:1! 

Video edited on Kapwing

След по-малко от 10 минути се стигна до дузпа за домакините, след като Алекс Сандро сгреши на два пъти и първоначално бе отправен удар, който се отби от страничния стълб. След това кълбото се върна при Спортинг, а Рабио извърши неразчетено нарушение, което бе наказано от Едуардс след секунди от бялата точка! 1:1!

До края на полувремето Диоманде можеше изцяло да изравни общия резултат, но опитът му след корнер премина около страничния стълб.

Второ полувреме:

Гостите изглежда, че укротиха съперника си, докато домакините мощно атакуваха в търсене на важното попадение за изравняване в общия резултат. 

В 55-тата минута обаче се стигна до единствената чиста ситуация поне до началото на последните 20 минути от срещата, когато Влахович опропасти добро центриране след опит с глава на празна врата.

Точно в 75-тата минута Есгайо изненадващо остана очи в очи с Шчесни, но неочаквал подобен шанс, той изстреля топката високо над напречната греда.

87-мата минута шокира и двата тима, след като възпитаниците на Алегри оставиха съперниците си да създадат опасно положение в наказателното поле, което по още по-фрапантен начин бе пропиляно от Коатес.

Стартови състави:

Спортинг Лисабон: Адан, Есгайо, Коатес, Диомаде, Инасио, Сантош, Угарте, Морита, Едуардс, Триникао, Гонсалвеш

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бремер, Данило, Сандро, Мирети, Локатели, Рабио, Ди Мария, Влахович, Киеза

Преди мача:

Ювентус допусна изненадваща загуба от Сасуоло през уикенда, като освен това изпитва спортно-технически проблеми - Ихатерен и Жорже отпадат поради контузии, Ди Шилио и Кийн - под въпрос. 

Ситуацията не е по-проста за домакините, за които липсват четирима - Браганса, Кабрал, Паулиньо и Ст. Юсте. Последната визита на "старата госпожа" срещу Спортинг бе през 2017 г., когато спечели с 2:1.

Спортинг вече вкара 2 гола на Арсенал като домакин в изминалия кръг и сега ще се опита да го стори и срещу Ювентус. Разликата между отборите е 1 гол. (0:1)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички