Ювентус изпусна победата срещу Нант и ще се бори за класиране във Франция


Ювентус изпусна победата срещу Нант и ще се бори за класиране във Франция
Снимка: Getty Images

3021 0

След отнетите 15 точки от Ювентус в италианската Серия А сякаш участието в Лига Европа стана далеч, далеч по-значимо. Това изглежда като единственият реален път за "старата госпожа" към участие в Шампионска лига през следващия сезон.

За съжаление на "бианконерите" обаче не успяха да запишат победа срещу Нант в първия 1/16-финален мач от втория по сила европейски клубен турнир. Двата тима завършиха 1:1, като Киеза откри в 13',  а Блас изравни в 60'. Няколко пъти италианският тим бе спрян и от гредите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус стартира силно двубоя, като показа, че ще търси ранно попадение. Още във 2' се стигна до опасно положение, когато Ди Мария стреля от разстояние, а Лафон трябваше да се намеси за първи път в двубоя.

Натискът на "бианконерите" даде резултат и в 13' излязоха напред в резултата. Отново Ди Мария беше замесен, като центрира в наказателното поле. Там Киеза свали с глава за Влахович, който се разписа от близо за 1:0.

 

В 29' бе първата опасност за гостите. Палоа опита далечен изстрел, но топката мина покрай вратата. Малко след това можеше да се стигне до автогол за френския тим, след като Алекс Сандро центрира, а защитник за малко не прати топката в собствената си врата. Отново вратарят на Нант се намеси решаващо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна идентично на първата, като Ди Мария продължи с опитите си с далечни изстрели. Въпреки по-силната игра - "бианконерите" бяха наказани за една от малкото си грешки. В 60' Нант организира бърза контраатака след грешка на Юве. Топката бе пратена към Людовик Блас, който изравни, след като излезе сам срещу вратаря.

 

В 62' Киеза бе изведен в наказателното поле и стреля, но топката срещна напречната греда. 4 минути след това и удар на Ди Мария директно от корнер се отби в гредата. В 72' Мутусами стреля много силно и опасно към вратата на Войчех Шчесни, но топката мина до гредата. В 90' Данило стреля от воле след хубаво подаване, но топката мина над вратата.

Продължението бе доста дълго, 10 минути, като бе разглеждана и ситуация за дузпа в полза на италианския тим. След преглеждане от ВАР и от главния рефер такава не бе отсъдена. В добавеното време Хуан Куадрадо центира към Бремер, който успя да стреля с глава, но над вратата. Защитник на Нант отклони топката с ръка, но след разглеждане с ВАР обаче съдията прецени, че има фаул в атака на бразилския бранител на Юве.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ювентус: 1. Шчесни 12. Алекс Сандро 3. Бремер   6. Данило (К) 2. Де Шилио 22. Ди Мария А.  32 Паредес. 25 Рабио  44. Фаджоли 7. Киеза  9. Влахович

Нант: 1. Лафон 10. Блас  3. Жирото 21. Кастелето 5. Киривея  11. Коко  31. Мостафа Мохамед 8. Мутусами 4. Палоа 28. Сантонз 17. Сисоко М.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки че е в серия от две поредни победи в шампионата, Ювентус трудно ще навакса отнетите 15 точки в Серия А. Към момента отборът е на 12 точки от Аталанта, Рома и Милан, които са съответно на 3-то, 4-то и 5-о място. До края остават 16 кръга.

На фона на това един триумф в Лига Европа изглежда далеч по-реален, отколкото място в топ 4 на италианския шампионат. Разбира се, трябва да споменем, че във втория по сила европейски клубен турнир има и други грандове като Барселона, Манчестър Юнайтед (един измежду тях е аут след тази фаза), Рома, Арсенал, Байер Леверкузен, Монако, Севиля и други.

Първото стъпало за "старата госпожа" идва още на 1/16-финалната фаза и е френският Нант. Двата отбора се срещат на полуфиналите в Шампионска лига през 1996 година, но тогава статутът на Нант е съвсем различен. Все пак първата среща е спечелена от Юве с 2:0 у дома, докато вторият двубой е за французинте с 3:2, като по този начин италианският тим продължава напред.

Очакват се попадения към края, тъй като всеки от трите мача като гост в Европа на Нант през този сезон виждат гол между 71-вата и 80-ата минута. Те ще се надяват и на гол от Лудовик Блас. В последните три случая, в които той вкарва за отбора като гост, тимът му печели (включително последното гостуване към момента за Нант в Европа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички