Тотнъм си поигра с Лудогорец и го пожали в Разград


Тотнъм си поигра с Лудогорец и го пожали в Разград
Снимка: Guliver/GettyImages

6214 0

След като само преди няколко месеца Тотнъм изживя кошмарни 90 минути срещу Локомотив Пловдив и беше дори близо до отпадането от Лига Европа, възпитаниците на Жозе Моуриньо не оставиха никакви шансове на Лудогорец и в Разград стигнаха до много лесно 3:1 в своя полза в мач от група J на втория по сила европейски клубен турнир. 

Само в рамките на първите 10 минути Тотнъм можеше да води с 3:0, но пропуски на Кейн и Бейл не позволиха това. Все пак в 13' нападателят на Тотнъм се разписа в своя мач №300 за "шпорите", а това беше и негов гол №200. Малко след изтичането на 30-ата минута Лукас Моура покачи на 2:0, а единствено безстрашните намеси на Пламен Илиев не позволиха разликата да е 4 или дори 5 гола. 

Все пак в 50' при едно от редките си излизания от своята половина Лудогорец отбеляза гол, след като удар на Текпетей топката се отби в крака на Хойберг, попадна у Кешеру и той вкара 16-ия си гол за "орлите" в Европа. "Шпорите" веднага реагираха и в 62' Ло Селсо фиксира крайното 3:1 в полза на английския гранд. 

При този резултата "орлите" организираха няколко много добри атаки, но завършващият удар определено куцаше на домакините, като Митков и Янков се отчетоха с пропуски. Тотнъм пък драстично намали темпото, но въпреки това Сон и Ндомбеле направиха пропуски в заключителните 10 минути на срещата. 

Лудогорец записва най-слабия си старт в Лига Европа и за пръв път е с 3 загуби след първите 3 мача. Тотнъм от своя страна се реваншира за загубата от Антверп, приключила 16-те поредни мача на Моуриньо без загуба в този турнир. Лудогорец няма победа до момента, а Тотнъм е с 6 точки и изравни Антверп на върха в класирането. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ЛУДОГОРЕЦ - ТОТНЪМ 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' Тотнъм пропусна златна възможност да отбележи, след като Хари Кейн беше изведен с брилянтен пас от Ло Селсо сам срещу вратаря, но от метър и половина прати топката над вратата и се отчете с абсурден пропуск! Само 4 минути по-късно отново Кейн можеше да отбележи в своя мач №300 за Тотнъм, но хубавият му шут от средна дистанция срещна гредата зад стража Пламен Илиев. 

В 9' Гарет Бейл се опита да напомни за себе си, като пробва късмета си при пряк свободен удар от 25 метра. Изпълнението му беше не много силно, но точно, топката тупна току пред Пламен Илиев, но националният страж се намеси брилянтно и изби в корнер. 

Неизбежното се случи в 13', когато след центриране от корнер старата слабост на Лудогорец се прояви. Моура центрира пред малкия пеналт, където Вердон и Терзиев "проспаха" влизането на Кейн, нападателят се извиси, стреля с глава и реализира за 0:1 - гол №200 в кариерата му. 

След попадението гостите направиха още два пропуска, като при единия Пламен Илиев се отчете с ключова намеса. Лудогорец също стигна до първото си положение при центриране от корнер, но след кратък карамбол пред Джо Харт, топката беше изчистена. 

В 32' логичният натиск на Тотнъм доведе до нов гол, при който Ло Селсо изведе Кейн в наказателното поле, а нападателят пусна остър успореден на голлинията пас за Моура, който от 2 метра не сбръка - 2:1. 2 минути по-късно Кешеру с първия си изстрел в мача можеше да се разпише, но след рикошет топката мина с малко встрани от вратата. 

До края на полувремето Пламен Илиев направи нови 2 спасявания, за да опази отбора си от още по-тежък пасив преди почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо, Лудогорец стартира отново слабо полувремето и допусна две нови положения, но пък стигна до намаляване на резултата. В 50' Текпетей, който замени Елвис Ману, получи топката пред наказателното поле, нагласи кълбото на левия си крак и стреля. Защитник блокира шута, но топката се озова у Кешеру, който от воле разстреля Джо Харт и намали резултата - 1:2. 

Играта на Лудогорец обаче с нищо не се промени, като футболистите на Станислав Генчев дори не можеха да изнесат топката в половината на Тотнъм. От своя страна, "шпорите" увеличиха темпото и върнаха високата преса и след няколко пропуска отново се стигна до гол за лондончани. Хойберг отне дълбоко в половината на съперника, пусна в наказателното поле за току-що влезлия Сон, а той изведе Ло Селсо на празна врата - удар, гол и 3:1 за английския гранд. 

След попадението в игра се появи Димитър Митков, който определено внесе свежест в играта на домакините. На два пъти той комбинира много добре с Доминик Янков, като при първата ситуация Митков изведе плеймейкъра в половината на Тотнъм, а той напредна и стреля от 10-ина метра, но твърде слабо. При втората комбинация резервата изведе Янков по лявото крило, той му върна в пеналтерията, но ударът на Митков беше париран от защитник. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Станислав Генчев направи интересни промени по стартовите си 11 за мача с Тотнъм, като се потвърди новината на Sportlive.bg, че Клаудио Кешеру може да играе срещу "шпорите". Освен това на пейката остана Сантана, а един от любимците му от предишния престой като старши треньор - Анисе, застана до Баджи в средата на терена. 

Лудогорец: Илиев, Недялков, Вердон, Терзиев, Икоко, Баджи, Анисе, Каули, Ману, Янков, Кешеру

Тотнъм: Харт, Дейвис, Дайър, Алдервейрълд, Дохърти, Уинкс, Сисоко, Ло Селсо, Моура, Бейл, Кейн

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - ТОТНЪМ В ЛИГА ЕВРОПА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Разградчани имат 0 спечелени точки след първите два мача и трябва да търсят задължителна победа днес, но това ще стане доста трудно, тъй като "шпорите" са абсолютен фаворит в двубоя. Домакините ще бъдат без Григоре, Марин и Вандерсон, а Станислав Генчев ще заложи на Кешеру в предни позиции, в отсъствието на испанеца.

В състава на лондонските гости също има кадрови проблеми и аут за днешната среща са контузените Орие, Регилон и Ламела, но наказани футболисти в този мач няма. Станислав Генчев обяви преди мача, че за него е огромна чест да се изправи срещу треньор от калибъра на Жозе Моуриньо, като вярва, че цял свят ще отрази евентуална победа на "орлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички