Шави преди Галатасарай: Трябва да играем както срещу Осасуна


Шави преди Галатасарай: Трябва да играем както срещу Осасуна
Снимка: Getty Images

1149 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес определи предстоящия мач реванш срещу Галатасарай в Лига Европа за финал. Двата тима се изправят един срещу друг в Истанбул утре вечер, след като завършиха с нулево равенство на "Камп ноу" преди седмица.

"За нас това е като финал. Ако не успеем, ще бъдем елиминирани от турнира. Трябва да играем по-твърдо, отколкото в първия мач. Не ми хареса начинът, по който изиграхме първото полувреме на предишната игра. Седмица по-късно изглеждахме по-добре, но няколко пъти играхме не както трябва. Трябва да покажем същата игра като срещу Осасуна (4:0, бел.ред.)", започна наставникът на пресконференцията преди гостуването.

"Утре трябва да победим. Това е финал. Трябва да покажем, че можем да се борим в евротурнирите. Сега сме в същото положение като срещу Наполи. Мисля, че играта ще бъде като тази, която видяхме в първия мач. Ще трябва да създаваме пространства. Ще се опитаме да създадем повече положения и да атакуваме по-добре. Допускахме грешки, а те се защитаваха много добре. Пеня игра страхотно", продължи Шави.

"Това е финал и с това отношение трябва да подходим към мача. Искаме да отидем по-далеч. Много пъти казах, че нашата цел е да се класираме за Шампионска лига следващия сезон. Спечелването на Лига Европа е един от вариантите. Играчите са много развълнувани, искат да покажат, че могат да се борят в Европа, макар и това да не е най-престижният турнир", завърши той. Ето кои са избранниците му за реванша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички