Рома се съвзе от шока в Разград и разби 10 от ХИК в Лига Европа


Рома се съвзе от шока в Разград и разби 10 от ХИК в Лига Европа
Снимка: Getty Images

1828 0

Италианският гранд Рома победи финландския ХИК с 3:0 като домакин във втори мач от групите на Лига Европа. "Вълците" играха почти цял мач с човек повече на терена, което сериозно им помогна за постигането на крайния успех.

След само 15 минути игра защитникът Миро Тенхо от отбора на ХИК си изкара директен червен картон и остави гостите с човек по-малко на "Олимпико". До почивката обаче възпитаниците на Жозе Моуриньо така и не успяха да намерят път към вратата на финландците.

На полувремето Специалния извърши двойна смяна, а две минути след подновяването на играта влезлият като резерва Пауло Дибала откри резултата, възползвайки се от асистенция на Лоренцо Пелегрини. Две минути по-късно самият Пелегрини се разписа за 2:0.

В средата на втората част Николо Дзаниоло намери Андреа Белоти, който вкара и трети гол във вратата на ХИК. До края двата тима доиграваха срещата и резултатът не се промени. Така Рома се съвзе от загубата от Лудогорец в Разград и записа първа победа в Европа.

С успеха "вълците" се изравниха по точки (3) с Лудогорец, който загуби гостуването си а ХИК. Лидер в групата е Бетис с 6 пункта. В следващия кръг Рома приема Бетис, а ХИК е домакин на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички