Близо 100-минутна луда драма върна Рома на победния път (ВИДЕО)


Близо 100-минутна луда драма върна Рома на победния път (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1796 0

Рома успя да се върне на победния път след 100-минутна драма срещу Емполи от шестия кръг на Серия А. В герои за "вълците" се превърнаха Дибала и Ейбрахам през двете полувремена, докато междувременно Бандинели бе върнал домакините в играта.

По този начин Моуриньо и компания прекъснаха серията от две поредни загуби, съответно от Лудогорец и Удинезе в Лига Европа и Калчото и записаха първи успех през месец септември.

Домакините контролираха топката през 51% от времето и създадоха с три голови положения повече от гостите - 11, докато столичани съумяха да стрелят по-точно посока вратата, което в крайна сметка им помогна.

Пауло Дибала съумя да открие резултата още в 17-ата минута след грациозно изпълнение, а минути преди това нацели и десния страничен стълб, което подсказа на домакините, че ще срещнат сериозни проблеми в срещата. 

До края на първата част двата тима си размениха по едно опасно положение, като първо домакините отговориха на попадението с удар в гредата, докато "римляните" пропиляха добра възможност. 

В 43-тата минута дойде и изравнителното попадение. В този момент Стоянович намери Бандинели в наказателното поле с центриране и вторият съумя да прати топката в долния десен ъгъл за 1:1.

Втората част започна вихрено и Ибанес можеше да удвои за Рома след четири минути игра, но късмет не му достигна. В 70-тата минута пък домакините излязоха на чиста позиция чрез Сатриано, но опитът му премина на сантиметри от левия стълб. 

Само две минути по-късно Ейбрахам, лекувал контузия срещу Лудогорец, наказа пропиляната възможност на домакините и оформи крайния резултат след асистенция на Дибала.

Драмата обаче тепърва предстоеше, тъй като в следващите пет минути ВАР прегледа две съмнения за наказателен удар, от които бе отсъдена само една. Първо Маринели се свлече в наказателното поле, но след преглед стана ясно, че няма достатъчно условия за дузпа. Секунди по-късно Какас пък събори противник в наказателното поле обаче този път се стигна до наказателен удар.

С неговото изпълнение се нагърби Пелегрини, но той изпусна.

До края на срещата ВАР се намеси и за червен картон, който бе отсъден в 87-ата минута на Акпо след грубо нарушение.

Вижте и останалите новини от Серия А! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички