Луда драма в Севиля! Бетис победи Лудогорец в петголово шоу!


Луда драма в Севиля! Бетис победи Лудогорец в петголово шоу!
Снимка: Getty Images

7181 0

Испанският Реал Бетис и българският шампион Лудогорец изиграха феноменален мач от групите на Лига Европа, а „вердибланкос“ сразиха родния тим с 3:2 в спиращ дъха дуел на „Бенито Виямарин“. На три пъти Бетис излизаха напред в резултата, като първо в 26-ата Луис Енрике поведе домакините, а Хоакин с магически гол удвои пет преди края на първата част. В добавеното ѝ време Кирил Десподов от фал намали пасива на „орлите“.

Втората част пък видя голово изпълнение на Серхио Каналес след почти час игра, а в 75-ата Рик Джонатан вкара втори гол за „орлите“, ала силите им не стигнаха за повече в югозападна Испания. Лудогорец със сигурност няма от какво да го е срам от първата му визита в групите на Лига Европа, като тимът изигра много солиден мач срещу Бетис, но индивидуалната класа и детайлите направиха разликата в тази среща.

Загубата прати Лудогорец на трето място във временното класиране на група С, колкото има и вторият Рома, но „джалоросите“ са с по-добри показатели при головата разлика. Бетис е първи с шест, а ХИК Хелзинки последен с нулев актив. Именно срещу финландците е следващият мач на „орлите“ в Скандинавия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Напълно по предварителните очаквания испанският тим владееше повече топката в първите няколко минути на мача. След четири игра защитникът Айтор се включи в нападение и подаде към Уилиям Жозе, който му върна с едно. Айтор опита шут от въздуха, ала прекалено анемичен.

В 10-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Луис Енрике премина между Сисиньо и Недялков, а първият сложи тялото си пред офанзивния играч на Бетис, ала реферът не посочи бялата точка за "вердибланкос".

В 14-ата минута Куадрадо атакува българската врата от свободен удар, но Падт спаси. Последва добро нападение на "орлите" след пас от Текпетей към Тиаго, но ударът на бразилеца беше неточен. Седем след това Десподов центрира от корнер за Тиаго, който стреля с глава, но доста неточно - аут.

В 26-ата домакините откриха резултата след купища спасявания преди това от Падт. Нидерландецът при втория топовен шут на Каналес вратарят прати топката вляво за Миранда, който даде успореден пас към Енрике, а той изпревари Сисиньо и отблизо откри - 1:0.

Последваха два шанса за Реал Бетис, но и при двете ситуации Падт реагира добре. Допуснатият гол сякаш малко стъписа родния шампион, който се побрибра. Пет преди края на "Бенито Виямарин" се видя истинско величие на терена. Славният Хоакин получи вляво и демонстрира къс магия, след като с фантастичен изстрел матира Лудогорец, за да удвои преднината на Бетис - 2:0.

Лудогорец продължи все пак да играе добре и в добавеното време на първата част Кирил Десподов шутира от много малък ъгъл отляво. Клаудио Браво отрази фала на българина, но топката вече беше преминала голлинията му - 1:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Серхио Каналес атакува родната врата в 47-ата минута, а Падт с една ръка отрази, за да може в 48-ата "орлите" да реализират чудесна контраатака. Каули се понесе през средата, а с него и петима негови съотборници. Той предпочете да подава вдясно за Тиаго, който нанесе изстрел, за да трябва Браво да се намесва и да прати топката в корнер. След него отново Тиаго стреля, този път с глава, а вратарят улови.

Точно преди да беше изминал час игра Бетис вкара за трети път топката в родната врата. Серхио Каналес премина край Пьотровски и шутира от средна дистанция. Падт не се намеси достатъчно авторитетно, дори напротив, и позволи топката да влезе в мрежата му за трети път.

Шимунджа направи няколко промени след допуснатия гол, а една от тях донесе нужния резултат. Четвърт час преди края Рик Джонатан овладя след изчистване от ъглов удар и стреля премерено по земя, за да не остави шансове на чилиеца Браво.

В добавеното време на срещата Деми Групер беше изведен сам срещу Клаудио Браво, но израелецът направи кошарен пропуск, за да не успее да изравни в Севиля.

Къде да гледаме мача Бетис - Лудогорец по ТВ?

Стартови състави:

БЕТИС: 1. Браво, 24. Айтор, 19. Луис Фелипе, 3. Едгар, 33. Миранда, 4. Акуоку, 18. Гуардадо, 11. Луис Енрике, 10. Каналес, 17. Хоакин, 12. Вилиан Хосе

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Витри, 3. Недялков, 24. Вердон, 4. Сисиньо, 23. Шоу, 6. Пьотровски, 95. Каули, 11. Десподов, 37. Текпетей, 9. Игор Тиаго

ПРЕДИ МАЧА

Българският шампион успя да шокира много футболни фенове, след като успя да се справи с Рома миналия четвъртък. "Орлите" надвиха водения от Жозе Моуриньо тим с 2:1 в Разград и направиха сериозна  заявка, че не трябва да бъдат подценявани от когото и да е било.

Реал Бетис пък не допусна грешка в първия си мач от група "C" и надви финалндския ХИК Хелзинки с 2:0 като гост. Момчетата на Мануел Пелегрини пък са смятани от мнозина за един от фаворитите за спечелването на тазгодишното издание на Лига Европа.

Доста кадрови проблеми стоят пред чилийския специалист. Пелгрини няма да може да разчита на Хуанми, Набил Фекир и Юсуф Сабали поради контузии. Анте Шимунджа не може да се се оплаче от подобни проблеми, тъй като само и единствено Доминик Янков е под въпрос преди сблъсъка тази вечер.

Главен арбитър на зрелището ще бъде латвиецът Артис Трейманис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички