Резерви спасиха Манчестър Юнайтед от резил в Кипър, Роналдо пак разочарова (ВИДЕО)


Резерви спасиха Манчестър Юнайтед от резил в Кипър, Роналдо пак разочарова (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5898 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед обърна кипърския Омония Никозия и го победи с 2:3 като гост в трети мач от груповата фаза в Лига Европа. "Дяволите" изоставаха в резултата на почивката, но с добри смени Ерик тен Хаг успя да обърне развоя на срещата в Никозия.

"Червените" започнаха да доминират още от първата минута, настанявайки се плътно в половината на Омония. До гол обаче така и не се стигаше, след като на няколко пъти Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш и Антони не успяха да вкарат.

С първата си по-опасна контраатака Омония наказа гостите с гол на Ансарифалд, а голяма вина за гола имаше Тирел Маласия, който загуби топката в средата на терена. Именно той бе заменен на почивката от Люк Шоу, а другата смяна бе Маркъс Рашфорд, който замени незабележимия Джейдън Санчо.

Рашфорд изравни в 53-ата минута, а десет минути по-късно Юнайтед стигна до пълен обрат с гол на още една резерва - Антони Марсиал, който се появи секунди преди да вкара. Асистенцията дойде от Рашфорд.

В 84-ата минута Рашфорд вкара втория си гол в мача и трети в срещата, след като се възползва от асистенция на Роналдо, която бе нещо средно между удар и подаване. Минута по-късно обаче Омония успя да върне интригата с гол на резервата Николас Панайоту за 2:3.

Кристиано Роналдо изигра пълни 90 минути в Никозия, но цялостно разочарова с представянето си. Португалецът изпусна няколко положения за гол и уцели греда от задължителна позиция за вкарване през втората част. 

Иначе победата на Манчестър Юнайтед позиционира тима на второто място в групата с шест пункта - на три зад лидера Реал Сосиедад, който победи Шериф Тираспол с 0:2 като гост. Молдовският тим остава трети с три пункта, докато Омония е последен без точки в актива си. Следващата седмица Манчестър Юнайтед е домакин на Омония.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Юнайтед взе контрола над срещата от първата минута и започна да диктува събитията на терена. Голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо имаше шанс да вкара още в самото начало на срещата, но не се възползва.

Минути по-късно отново той бе замесен в атака с Бруно Фернандеш, като изведе сънародника си на стрелкова позиция. Бруно прехвърли вратаря с елегантен удар, но топката кацна на гредата. Роналдо опита да направи добавка на празна врата, но противников играч му попречи.

В следващите минути действията продължиха да се развиват изцяло в половината на Омония, но домакините се справяха в отбрана. Антони опита да изненада вратаря Фабиано с удар от дистанция, който полетя опасно към горния ъгъл, но стражът успя да избие с една ръка.

Омония наказа Манчестър Юнайтед с първата си по-опасна атака в мача. В 34-ата минута Маласия сбърка фатално и загуби топката, позволявайки на домакините да организират мълниеносна контраатака. След отлични действия на Бруно, който пробяга почти цялата половина на Юнайтед, последва пас за Ансарифалд, който с мощен удар не остави шансове на Де Хеа - 1:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Ерик тен Хаг извърши двойна смяна, включвайки в игра Маркъс Рашфорд и Люк Шоу на местата на Джейдън Санчо и Тирел Маласия. Промените дадоха резултат в 53-ата минута, когато Рашфорд получи дълго подаване в предни позиции, а след това нападателят сам успя да си освободи пространство за стрелба и с хубав удар изравни - 1:1!

Video edited on Kapwing

В 61-ата минута Тен Хаг извърши още една смяна, като замени Бруно Фернандеш с Антони Марсиал. Само две минути след появата си Марсиал успя да донесе пълен обрат на "дяволите". Рашфорд успя технично да му подаде с пета, а с едно движение Марсиал си освободи пространство за удар и нанесе неспасяем изстрел в близкия ъгъл - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 78-ата минута Манчестър Юнайтед имаше страхотен шанс да затвори срещата с трети гол. След пробив по левия фланг топката бе подадена в наказателното поле към Кристиано Роналдо, който с едно докосване отправи удар към противниковата врата, но изпълнението му срещна страничния стълб.

Video edited on Kapwing

В 84-ата минута Манчестър Юнайтед стигна до трети гол. Маркъс Рашфорд и Кристиано Роналдо взаимодействаха, а след това португалецът опита нещо средно между удар и подаване. Топката стигна до Рашфорд на далечната греда, където англичанинът вкара втория си гол в мача - 1:3!

Video edited on Kapwing

Само минута по-късно Омония успя да върне един гол. След агресивна преса от домакините топката бе отнета в половината на Юнайтед. След това 21-годишният Андроникос Какулис овладя в наказателното поле и подаде към влезлия като резерва Николас Панайоту, който успя да вкара в мрежата на Де Хеа - 2:3!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Омония: Фабиано, Матюс, Милетич, Юсте, Ланг, Лецякс, Дискеруд, Чаралампус, Баркър, Бруно, Ансарифалд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Мартинес, Линдельоф, Далот, Каземиро, Ериксен, Санчо, Бруно, Антони, Роналдо

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английският гранд Манчестър Юнайтед мина през много тежко дерби само преди няколко дни, когато Манчестър Сити го победи с 6:3. Сега Ерик тен Хаг и компания имат да се реваншират пред своите привърженици, а първият удобен момент идва в Лига Европа.

Юнайтед е втори в групата си с три точки - два пъти по-малко от лидера Реал Сосиедад. Третият Шериф Тираспол има същият брой точки като Юнайтед, докато на дъното остава Омония с нито един спечелен пункт. Именно това е и следващият съперник за Манчестър Юнайтед.

ТОП коефициенти за мача Омония - Манчестър Юнайтед!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ОМОНИЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички