Тен Хаг: Роналдо е разочарован, когато не играе, но е щастлив в Манчестър Юнайтед


Тен Хаг: Роналдо е разочарован, когато не играе, но е щастлив в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

1111 0

Ерик тен Хаг призна, че Кристиано Роналдо е разочарован, когато не играе за Манчестър Юнайтед, но настоя, че е щастлив на „Олд Трафорд“. Летният трансферен прозорец бе доминиран от спекулации относно бъдещето на 37-годишната суперзвезда след разочароващата кампания на клуба през сезон 2021/22.

Роналдо получил чудовищна оферта от Саудитска Арабия, но нито един от грандовете, участващи в Шампионска лига, не опитал да привлече португалеца, който пропусна предсезонната подготовка на Юнайтед в Тайланд и Австралия поради личен проблем.

Кристиано няма как да е щастлив, че е на пейката

Нападателят може да стартира в едва четвъртия си мач във всички турнири, когато „червените дяволи“ се изправят срещу Омония Никозия в Лига Европа в четвъртък. Роналдо бе оставен на пейката при неделния разгром от градския съперник Манчестър Сити с 3:6, което доведе и до възвръщането на въпроси за бъдещето му преди пътуването до Кипър.

„Никога не коментирам разговорите ми с играчите. Те остават помежду ни. Това е много ясно. Но когато ви кажа всичките футболисти, когато си тук и си щастлив, или доволен, когато си на пейката, това не е клуб, в който трябва да бъдеш, и особено Кристиано."

Тен Хаг за мотивацията на Роналдо

"Той е много конкурентен, както всички знаем. Не е щастлив, разбира се, когато не играе. Но вече казах и трябва да повторя, очевидно, че той тренира добре, в добро настроение е, мотивиран е и дава най-доброто от себе си. Точно това и очаквам от него“, заяви нидерландският специалист.

Тен Хаг благодари на колегата си начело на Сити Пеп Гуардиола за връщането в реалността след случилото се на „Етихад“. Ерлинг Холанд и Фил Фодън нанизаха хеттрици в мач, който показа нагледно разликата между „червените дяволи“ и шампионите на Англия.

„Очевидно беше труден ден. Както винаги анализираме ситуацията. Това беше връщане в реалността, така че трябва да си извлечем поуки и да продължим напред. Винаги трябва да се отнасяш с уважение към противника, но ще останем верни на нашата философия, правила и принципи. Така че, благодарим на Пеп и Сити за урока. Ще го приемем и трябва да разберем, че трябва да вършим работата си далеч по-добре“.

Юнайтед ще бъдат без контузените централни защитник Хари Магуайър и Рафаел Варан за визитата в Кипър. Клубът е втори в група Е на надпреварата след поражение на старта от Реал Сосиедад и победа срещу Шериф Тираспол в Молдова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ОБРАТ! Тен Хаг промени решението си за Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички