Реал Сосиедад приземи Манчестър Юнайтед и си тръгна с трите точки от "Олд Трафорд"


Реал Сосиедад приземи Манчестър Юнайтед и си тръгна с трите точки от "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images

4537 0

Манчестър Юнайтед записа поражение от Реал Сосиедад в мач от група "Е" на Лига Европа. Момчета на Ерик тен Хаг загубиха на своя "Олд Трафорд" с минималното 0:1 след доста спорна дузпа, която в последствие бе реализирана от Мендес.

Първото полувреме определено не бе от най-интересните, като че ли двата отбора се опитваха да се разгадаят един-друг. Кристиано Роналдо получи няколко възможности да открие, но те не могат да бъдат наречени чисти. От другата страна пък гостите се защитаваха доста умело и не позволяваха на "червените дяволи" лесно да пробият през отбраната им.

Още с началото на втората част домакините можеха да открият. Бруно Фернандеш центрира по прекрасен начин за Кристиано Роналдо, който обаче не успя да засече топката с глава и да я прати в противниковата врата. В 64' пък Давид Силва нанесе удар, който срещна бедрото на Лисандро Мартинес, а след това и ръката му. Бе отсъдена доста спорна дузпа, с която ВАР се съгласи. Зад топката застана Мендес и откри резултата. След гола играта на "Олд Трафорд" се поуспокои и не се стигна до нищо по-интересно до края на мача.

През уикенда Манчестър Юнайтед гостува на Кристъл Палъс във Висшата лига, а Реал Сосиедад ще бъде гост на Хетафе в Ла Лига. 

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по-добре за домакините от Манчестър. "Дяволите" разиграваха спокойно и дори на няколко пъти стигнаха до наказателното поле на Сосиедад, но там креативността им приключи. Около десетата минута се забеляза лек живец в играта на гостите, които си позволиха да пресират именития си съперник, но така и не успяха да застрашат вратата на Де Хеа. 

Манчестър Юнайтед продължи със своя натиск и не спираше да търси гола. В 26-ата минута Ериксен изведе по страхотен начин Кристиано Роналдо, който не успя по най-добрия начин да овладее топката. В крайна сметка португалецът стреля, но шутът му бе блокиран от Пачеко, който почти сигурно предотврати гол. В 30' пък Фред си пробва късмета от близо 20 метра, но ударът му срещна Маласия и излезе в аут.

В 36' Кристиано Роналдо вкара топката с глава в противниковата врата, но се намираше в положение на засада и голът правилно не бе зачетен. До края на почивката не се случи нищо по-интересно пред двете врати. Защитата и на двата тима си вършеше отлично работата и не поддаваше.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 46-ата минута Юнайтед можеше да открие. Бруно Фернандеш подаде по страхотен начин топката на Кристиано Роналдо, но той от малкото наказателно поле не успя да уцели кълбото с глава и да го прати във вратата на Ремиро. Появилият се на почивката за гостите Сьорлот имаше възможността да отбележи в 54'. Норвежкият нападател получи добро центриране, но ударът му с глава не бе точен. Две минути по-късно бе отсъдена доста спорна дузпа за Сосиедад. Давид Силва стреля топката, която от крака на Лисандро Мартинес рикошира в крака му, ВАР провери ситуацията, но не промени решението на главния арбитър. Мендес застана зад топката и откри за гостите - 1:0 за Сосиедад.

В 64' Каземиро остана напълно свободен в противниковото наказателно поле. Бруно Фернандеш го намери с чудесно центриране, но бразилецът не нанесе точен удар с глава. След гола, като че ли играта на Реал Сосиедад се изостри. Тимът се втурна да търси втори гол и създаде немалко проблеми на защитата на Юнайтед.

Каземиро можеше да изненада неприятно Ремиро в 77'. Бразилецът си пробва късмета от близо двадесет метра, но вратарят на гостите реагира подобаващо, парирайки силен удар по земя. В самия край на мача Реал Сосиедад можеше да се възползва след пропукване в отбраната на Юнайтед. Гостите организира атака при ситуация трима на един, но така и не успяха да се възползват от головата възможност.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Магуайър, Линдельоф, Маласия, Каземиро, Фред, Ериксен, Антони, Еланга, Роналдо

Реал Сосиедад: Ремиро, Муньос, Пачеко, Елустондо, Горосабел, Брийс Мендес, Зубименди, Мерино, Кубо, Садик, Силва

ПРЕДИ МАЧА

Двата фаворита във въпросната група на втория по сила европейски турнир се изправят един срещу друг още в първата среща, но с условието, че "червените дяволи" получават големите очаквания на букмейкърите в срещата.

Те са в страхотна форма и въпреки ужасяващото начало на сезона, успяха да постигнат четири поредни победи във Висшата лига и да се върнат на правя път. Първата и последната от тях бяха срещу отборите на Ливърпул и Арсенал.

За Ерик тен Хаг повече от половин състав остават под въпрос за днешното домакинство, като Лисандро Мартинес и Маркъс Рашфорд изглеждат като сигурни отсъстващи. 

Гостите в днешната среща пък влизат с реми от уикенда с Атлетико Мадрид. Единствената ми загуба от сезона бе домакинска - 1:4 срещу Барселона, а днес ще се опитат да поднесат изненадата и да вземат поне точка от визитата си на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички