Правило, за което малцина знаят, попари възлов мач в Лига Европа в 101-ата минута (ВИДЕО)


Правило, за което малцина знаят, попари възлов мач в Лига Европа в 101-ата минута (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

594 0

Отборите на Рен и Виляреал решиха в пряк двубой първото място в група "F" на Лига Европа, а финалът на мача, игран във Франция, бе изключително драматичен и забъркан с решение на ВАР.

Правилото, което малцина знаят

Испанският отбор спечели с 3:2, въпреки че Рен се нуждаеше от равенство, за да остане на върха. Французите вкараха гол в 101-ата минута, но той не беше зачетен поради правило, за което знаят малко фенове на футбола, а дори и тези, които са гледали мача на живо.

Преди попадението Енцо Льо Фе изпълни свободен удар и нацели напречната греда, след което топката се отби обратно към него, без да докосне друг играч на терена. Главният съдия и помощниците му не го забелязаха, но тези във ВАР стаята реагираха и голът беше отменен.

Renne's last minute equalizer got overruled because the player that took the free kick reached the ball after it hit the crossbar before anyone else
byu/er_primo_der_rafa insoccer

Според "Закон 13" на ФА в Англия, който обхваща свободни удари, е обяснено, че играч, изпълняващ свободен удар, не може да докосне топката първи, без друг играч да я докосне, след като топката се върне в игра. "Daily Mail" твърди, че УЕФА използва подобни правила като на Острова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Има лъч надежда в ПСЖ, че Килиан Мбапе ще преподпише.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички