Със собствена и малко чужда помощ: Как Милан може да спаси сезона си в Европа?


Със собствена и малко чужда помощ: Как Милан може да спаси сезона си в Европа?
Снимка: GettyImages

1080 0

Милан определено не "блести" с изявите си на европейската сцена през настоящия сезон. "Росонерите" записаха 1 победа, 1 равенство и 2 загуби в групите на Шампионска лига до момента, а задачата им да продължат напред изглежда все по-невъзможна.

Нещата в предни позиции за възпитаниците на Стефано Пиоли куцат, но по някакъв начин отборът е все още в играта, а в сряда му предстои жизненоважен двубой с един от най-впечатляващите тимове през кампанията.

Всичко или нищо

6-ият кръг в Група "F" съпоставя Милан и Нюкасъл. "Червено-черните" отпътуват към "Сейнт Джеймсис Парк" с една-единствена задача - да запазят шансовете си за оставане в турнира живи.

Към момента единственото сигурно в групата е класирането на Борусия Дортмунд на елиминациите. "Жълто-черните" са първи с актив от 10 точки и могат да бъдат спокойни. Втората позиция обаче не е гарантирана за никого, а е изключително апетитна.

Как може тя да остане за Милан?

За да стигнат "росонерите" до там, разбира се, трябва да надвият "свраките". В същия момент обаче ще стискат палци на Борусия да стори нещо, което на пръв поглед изглежда много сложно - победа над ПСЖ. Равенство не ги устройва поради паритета при преките двубои и по-добрата голова разлика на "принцовете".

Парижани не играят на върха на възможностите си, но за тях изглежда постижимо справянето с отбор, който вече се е класирал. Все пак, пред играчите на Пиоли има и компромисен вариант.

Те трябва да се наложат над "свраките", за да играят поне в Лига Европа, за да заемат третото място в крайното подреждане и да спасят, макар и частично, сезона си в Европа.

Кога и къде да гледаме НА ЖИВО двубоя между Нюкасъл и Милан?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички