Лудогорец ще гостува в Беларус, ЦСКА ще трябва да се справя с Базел, ако стигне до плейофа


Лудогорец ще гостува в Беларус, ЦСКА ще трябва да се справя с Базел, ако стигне до плейофа
Снимка: Guliver/GettyImages

9148 0

Днес (18.09) е изключително важен ден за българските отбори в Европа. Останаха само шампионът и вицешампионът у нас - Лудогорец и ЦСКА. "Зелени" и "червени" ще научат съдбата си на последното стъпало преди влизането в груповата фаза на Лига Европа - плейофите. Жребият започва в 15:00 часа българско време и ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Пръв своя съперник научиха футболистите на Павел Върба. "Орлите" ще се изправят срещу Динамо (Брест). Домакин в плейофния мач ще е отборът от Беларус. Вижте повече подробности за жребия на Лудогорец.

След това дойде ред и на "армейците". Ако се справят с Б36 Торсхавн, то те ще се изправят в плейофа за влизане в групите на Лига Европа срещу победителя от двойката Базел/Анортозис. Домакин в срещата ще е или тимът от Швейцария, или този от Кипър. Вижте повече подробности за жребия на ЦСКА.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Трябва да отбележим, че ЦСКА все още не се е класирал за тази фаза, тъй като първо трябва да преодолее в третия квалификационен кръг отбора на Б36 Торсхавн от Фарьорските острови. "Червените" ще са домакини за 3-ти пореден път, като сблъсъкът е на 24 септември.

Лудогорец извади голям късмет при миналия жребий, в който участваше, прескачайки цял кръг и достигайки директно плейофната фаза. След пресявките станаха ясни и потенциалните съперници за "орлите", които отново могат да изкарат огромен късмет, който почти със сигурност да ги класира в групите.

Това е така, защото те могат да се изправят срещу непоставен отбор (въпреки че самите те са непоставени), а от двата поставени, единствено Цървена звезда изглежда като много тежък. Ето и всичките им потенциални съперници: Динамо (Брест) или Цървена звезда (от поставените), Сараево/Будучност, Рига/Селтик, Арарат/Целье.

За ЦСКА потенциалните съперници изглеждат далеч по-тежки, ако "червените" стигнат до плейофната фаза. Те могат да се изправят срещу победителите от двойките Базел (Швейцария) - Анортозис (Кипър), Виктория Пилзен (Чехия) - Сьондерийске (Дания) и Бешикташ (Турция) - Рио Аве (Португалия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички