Моуриньо попиля футболистите на Рома, забърка и Гуардиола


Моуриньо попиля футболистите на Рома, забърка и Гуардиола
Снимка: Getty Images

2173 0

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо критикува част от играчите му за твърде лежерния им подход при равенството 1:1 в мача от Лига Европа срещу Сервет в Женева.

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо попиля от критики част от подопечните си футболисти. Той не остана никак доволен подхода на играчите към двубоя с швейцарския Сервет от груповата фаза на Лига Европа.

Срещата завърши 1:1.„Римските вълци“ откриха резултата преди почивката чрез Ромелу Лукаку. След антракта обаче гостите се поотпуснаха, което доведе и до изравняването.

Изпускането на двете точки остави Рома на втората позиция в Група „G“ с актив от 10 пункта. Славия Прага е водач с 12.

ИЗРИГВАНЕТО НА МОУ

"Наистина не разбирам. Имам 150 мача в Шампионската лига, които са много по-важни от този и моята мотивация за тези европейски мачове винаги е много голяма. Но изглежда, че някои хора, които нямат много европейски опит, играят тези мачове малко повърхностно. Винаги едни и същи момчета остават концентрирани в продължение на 90 минути и няма нужда да ги назовавам.

Но има хора, които имат малко лежерен подход в този тип мачове. Жалко е, че нямахме камера в съблекалнята на полувремето, защото доста им се скарах. Предупредих ги да излязат за второто полувреме с пределна мобилизация срещу отбор, който губи с 1:0 у дома, но те приеха  лекомислено този момент от мача“, обяви Моуриньо.

Никой няма да плати за това. Гуардиола би могъл да го стори, ако не е доволен от един, той се сбогува, изгонва го и избира друг. Аз обаче не мога да го направя тук. Мога само да се опитам да продължа да ги стимулирам всеки ден в тренировките, за да извлека най-доброто от тази група играчи“, ядосваше се португалският специалист.

Ако Рома финишира на второ място в групата, ще влезе във фазата на елиминациите срещу отбор, който отпада от Шампионската лига за място на осминафиналите. В последния рунд „вълците“ ще приемат молдовския Шериф Тираспол.

"Не мисля, че да си в плейофите е катастрофа. Очевидно ще бъде трудно, но е и мотивиращо, защото  ще имаме още една голяма европейска вечер на препълнения „Олимпико", заяви още Моуриньо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Как така? Христо ми каза, че...": Стоичков с култова шега спрямо Роналдо - Моуриньо го търсил (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички