Манчестър Юнайтед се скъса да изпуска, бе обърнат от Севиля и няма да играе на финала в Лига Европа


Манчестър Юнайтед се скъса да изпуска, бе обърнат от Севиля и няма да играе на финала в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4892 0

Севиля победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в първия полуфинал от Лига Европа и по този начин си осигури място на финала, където ще има възможност да завоюва пореден трофей от турнира, като негов съперник ще е победителят измежду Интер и Шахтьор (Донецк).

"Червените дяволи" определено могат да съжаляват за развоя на събитията, тъй като бяха по-активният отбор и създадоха повече положения, които обаче в крайна сметка пропиляха. Трябва да бъде отбелязана и страхотната игра на стража на андалусииците - Боно.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер поведоха в резултата още в 9-ата минута след гол на Бруно Фернандеш от дузпа. Само 16 минути по-късно Севиля изравни чрез Сусо, а в 78-ата минута оформи пълния обрат след гол на резервата Люк де Йонг. Финалът в Лига Европа е в петък, 21 август, от 22:00 часа българско време.

СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Навас, Кунде, Карлос, Регилион, Фернандо, Банега, Жордан, Окампос, Сусо, Ен-Несири

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Фред, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ПОЛУФИНАЛА ОТ ЛИГА ЕВРОПА СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха на изключително високи обороти и се хвърлиха в атака още от първите минути. Това доведе до добри възможности за Грийнууд и Регилион, които потърсиха голово подаване в противниковите наказателни полета, но опитите им бяха блокирани от бранители.

В 7-ата минута Юнайтед стигна до страхотна възможност. Рашфорд остана срещу Боно и стреля, но стражът отрази. Успоредно с това обаче защитник на символичните домакини се хвърли в краката му, заради което бе отсъдена дузпа.

9' - 0:1! Бруно Фернандеш се нае с изпълнението на дузпата и стреля безапелационно, за да не остави шансове на стража на Севиля и така "червените дяволи" поведоха в резултата още преди да са изминали 10 минути.

След попадението Севиля започна да атакува още по-настоятелно, което обаче оставяше свободни пространства в отбрана. При една контраатака Фернандеш изведе Фред, който се освободи и стреля от наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата. Секунди по-късно Окампос стреля отблизо, но Де Хеа отрази.

25' - 1:1! Футболистите на Лопетеги изравниха резултата след образцова отборна атака, завършила с успоредно подаване към Сусо, който от движение насочи топката перфектно в близкия ъгъл и остави Де Хеа безспомощен.

Срещата продължи на същото високо темпо и след двете попадения. Атаките следваха една след друга. В 39-ата минута Маркъс Рашфорд стреля добре от пряк свободен удар от много далечна дистанция, но Боно изби топката без да рискува. До края на частта двата тима не съумяха да развият до край своите нападения и се оттеглиха на почивката при равен резултат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима пренесоха темпото от първата част и още в първите секунди започнаха отново да валят атаки. Мейсън Грийнууд се озова очи в очи срещу Боно и можеше изведе своя отбор отново напред в резултата, но стражът на Севиля отрази удара. 

Минути по-късно Юнайтед подложи на истински разстрел вратата на андалусииците. Първо Марсиал стреля отблизо и Боно отново спаси, а след това на няколко пъти удари на Рашфорд и Фернандеш бяха блокирани от бранители. В 53-ата минута отново Марсиал се озова сам срещу Боно и за пореден път вратарят реагира брилянтно. Невероятно - секунди по-късно упражнението се повтори със същите изпълнители. Защитата на Севиля не може да се съвземе!

78' - 2:1! Появилият се като резерва Люк де Йонг оформи пълния обрат. Хесус Навас центрира добре към него, а Виктор Линдельоф изпусна снажния нападател, за който не остана проблем да се разпише от непосредствена дистанция с глава.

До края на срещата Манчестър Юнайтед обгради Севиля, но така и не успя да създаде чисто голово положение, от което да падне изравнителното попадение. По този начин "червените дяволи" отпаднаха и не се класираха за финала в Лига Европа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кралят на Лига Европа Севиля се е устремил към поредно отличие в турнира, в който е най-титулуваният клуб. На пътя му обаче стои повече от сериозен съперник - Манчестър Юнайтед, който е свикнал да играе в Шампионска лига, но въпреки това няма да има нищо против да завоюва и трофея от Лига Европа.

"Червените дяволи" го сториха през сезон 2016/17 с Жозе Моуриньо начело, но испанският тим го печели цели 3 поредни години точно преди това - през сезоните 2013/14, 2014/15 и 2015/16. Победителят от тази двойка ще срещне на финала един измежду Интер и Шахтьор (Донецк).

За да стигне до тази фаза, Севиля преодоля последователно Клуб (общ резултат 1:1, но повече голове на чужд терен), Рома (2:0) и Уулвърхемптън (1:0), докато Юнайтед се справи с Брюж (общ резултат 6:1), Ласк (общ резултат (7:1) и Копенхаген (1:0 след продължения).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички