Копенхаген поизмъчи Юнайтед, но "червените дяволи" са на полуфинал


Копенхаген поизмъчи Юнайтед, но "червените дяволи" са на полуфинал
Снимка: Gulliver/GettyImages

5029 0

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Копенхаген с 1:0 в мач от четвъртфиналната фаза на турнира Лига Европа. Единственото попадение в срещата отбеляза Бруно Фернандеш от дузпа в 93-тата минута. Така "червените дяволи" се класират за полуфиналите, където ще премерят сили с победителя от мача Уулвърхемптън - Севиля. А ето и всичко по-интересно от двубоя:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 12-тата минута регистрираме първа опасна възможност пред една от двете врати. Дарами бе изведен в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но не успя да засече топката и да отправи удар. В 15-тата минута Стале Солбакен трябва да извърши пренудителна смяна. Бойлесен напуска и на негово място влиза Бенгтсон.

В 17-тата минута Манчестър Юнайтед отново оцелява. Мохамед Дарами отново бе човекът, който застраши вратата на Ромеро, но Погба се бе позиционирал добре и отрази удара му. В 29-тата минута Маркъс Рашфорд опита по въздух да изведе Марсиал, но французинът не успя да достигне до топката.

В 37-мата минута Копенхаген отново опитва нападение, но Дарами не успява да насочи добре топката към вратата на Ромеро. В 43-тата минута Антони Марсиал бе намерен в наказателното поле на Копенхаген, след което падна, но съдията Клеман Тюрпен остана безмълвен. В 45-тата минута Маркъс Рашфорд отправи далечен удар, но Йонсон спаси.

В самия край на първата част Манчестър Юнайтед стига до откриване на резултата. Мейсън Грийнууд бе изведен по отличен начин по дясното крило и със страхотен удар разстреля Йонсон. След проверка с ВАР обаче става ясно, че Грийнууд е бил в засада и голът е отменен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започва с натиск на Манчестър Юнайтед. След разбъркване в наказателното поле на Копенхаген Пол Погба отправя удар, но е неточен. В 57-мата минута Юнайтед отново е близо до гола. Мейсън Грийнууд стреля по посока на вратата на датчаните, но изстрелът му се отбива в гредата, след което Рашфорд вкарва топката във вратата, но нападателят е в положение на засада.

В 60-тата минута се стига до много добре центриране до Маркъс Рашфорд, но английският нападател не успява да преодолее Йонсон. Впоследствие тимът на Копенхаген се опитва да затрудни Ромеро. В 63-тата минута и Бруно Фернандеш нацелва страничния стълб на вратата на Копенхаген.

В 65-тата минута пък влезлият като резерва Брайън Овиедо получи невероятен шанс да открие резултата за датския тим, но от чиста позиция не успя да разстреля Ромеро. в 82-рата минута Гийермо Варела падна в наказателното поле, след като бе съборен от Брендън Уилямс. Съдията Тюрпен обаче нареди играта да продължи.

В 83-тата минута Марсиал стреля, но Йонсон отново спасява. В крайна сметка двата тима не успяват да си отбележат гол в рамките на 90-те минути и ще гледаме продължения.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ:

В 93-тата минута Антони Марсиал е изведен по чудесен начин, но пропуска, след като Йонсон спасява с крак. Впоследствие обаче Марсиал е съборен в наказателното поле и съдията отсъжда дузпа. Бруно Фернандеш застава зад топката и е точен - 1:0!

В 98-мата минута Антони Марсиал прави поредна добра комбинация с влезлия като резерва Хуан Мата и испанецът е много близо до вкарването на втори гол, но ударът му е отбит. Манчестър Юнайтед продължава да атакува вратата на Копенхаген в края на първото продължение. Първо Йонсон отбива удар на Бруно Фернандеш, а след това Хуан Мата намира Виктор Линдельоф в наказателното поле, но гол отново няма.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Уилямс, Погба, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

КОПЕНХАГЕН: Йонсон, Варела, Нелсон, Беланд, Бойлесен, Биел, Стаге, Зека, Дарами, Фалк Йенсен, Олдер Винд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените дяволи" определено влизат като големия фаворит в сблъсъка - не само заради името си, но и заради страхотната форма, в която момчетата на Оле Гунар Солскяер завършиха кампанията във Висшата лига и си осигуриха 3-ото място в крайното класиране.

Коравият отбор на Копенхаген все пак ще има своите надежди, още повече, че сблъсъкът ще се реши само в 1 мач, а не в 2, както по традиция се случва на тази фаза от турнира. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу победителя измежду Уулвърхямптън и Севиля.

За да стигне до тази фаза на турнира, Юнайтед се справи в елиминационната фаза първо с Брюж (общ резултат 6:1), а след това и с ЛАСК (общ резултат 7:1). Копенхаген пък преодоля Селтик (общ резултат 4:2) и Истанбул Башакшехир (общ резултат 3:1).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички