Манчестър Юнайтед с най-много номинации най-добър млад играч на сезона във Висшата лига


Манчестър Юнайтед с най-много номинации най-добър млад играч на сезона във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1522 0

В официалния Twitter акаунт на Висшата лига обявиха 8-те номинирани за най-добър млад играч на сезона във Висшата лига. В списъкът попадат 3-ма от Манчестър Юнайтед, 2-ма от Челси и по един от Ливърпул, Астън Вила и Шефийлд Юнайтед.

Редно е да се спомене, че Дийн Хендерсън, който е сред номинираните е собственост на Манчестър Юнайтед. Той направи изключителен сезон под рамката на вратата на Шефийлд Юнайтед и заслужено попада сред номинираните.

Ето всички номинирани за най-добър млад играч за сезон 2019/20 във Висшата лига:

Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед

Всеки един от тримата в атака за “червените дяволи” изкара най-добрия си сезон до момента във Висшата лига. Те бяха и в основата на чудесната форма на Юнайтед след рестарта, както и за това клубът да се класира на трето място. Заедно отбелязаха 44 попадения във Висшата лига / Рашфорд 17 гола / Марсиал 17 гола / Грийнууд 10 гола /

Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич от Челси

Франк Лампард направи истинска революция с младите играчи на Челси. Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич допринесоха много за класиране в четворката и загатнаха, че ще бъдат в основата на офанзивния футбол на “сините” и занапред. Пулишич отбеляза 9 попадения и асистира за още 4 през изминалата кампания. Мейсън Маунт се отчете със 7 попадения и 5 асистенции.

Трент Александър-Арнолд от Ливърпул

Пореден страхотен сезон за десния бек на мърсисайдци. Трент Александър-Арнолд стана шампион с Ливърпул през изминалата кампания и какъв по-добър завършек за него, ако бъде избран за най-добър сред младоците във Висшата Лига. Той се отчете с 4 попадения и цели 13 асистенции.

Дийн Хендерсън от Шефийлд Юнайтед / *Собственост на Манчестър Юнайтед

Вратарят на Шефийлд Юнайтед Дийн Хендерсън се представи страхотно през изминалата кампания във Висшата лига. Без съмнение “остриетата” бяха изненадата на сезона в Англия и именно Хендерсън бе една от причините за чудесното представяне. Той запази цели 13 сухи мрежи и допусна по 0.9 попадения средно на мач.

Джак Грийлиш от Астън Вила

Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш също изпраща чудесен сезон. Астън Вила се представи много добре в края на сезона и успя да се спаси от изпадане. Именно Грийлиш пък вече е трансферна цел на много клубове, което е показателно за качествата му. Той отбеляза 8 гола и асистира за още 6 през изминалия сезон във Висшата лига.

Победителят ще обявен на 13-ти август от 12ч. български време.

А кой играч според Пол Скоулс трябва да привлече Юнайтед - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички