Манчестър Юнайтед загря за 1/4-финалите в Лига Европа с обрат над ЛАСК


Манчестър Юнайтед загря за 1/4-финалите в Лига Европа с обрат над ЛАСК
Снимка: Getty Images/Guliver

3811 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи австрийския ЛАСК с 2:1 на "Олд Трафорд" след обрат в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. Така, след общ резултат 7:1 от двата мача, "червените дяволи" се класираха за четвъртфиналите на надпреварата, където ще се изправят срещу Копенхаген.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 10-ата минута ЛАСК стигна до първото си голово положение в мача. След центриране от корнер Андрес Андраде надскочи отбраната на "дяволите", за да нанесе удар с глава, който "кацна върху напречната греда. Малко след това последва удар на Филип Визингер, но топката отново не пожела да влезе в мрежата на домакините.

В следващите минути Манчестър Юнайтед контролираше играта, но не успя да създаде опасни ситуации пред противниковата врата. На няколко пъти футболистите на Оле Гунар Солскяер впечатлиха с разигравания, които тотално матираха отбраната на ЛАСК, но в заключителната част от атаката липсваше завършващ удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута дойде първият точен удар на Манчестър Юнайтед в мача. Джеси Лингард комбинира с Хуан Мата, а след това испанецът успя да намери позициониралия се в наказателното поле на гостите Одион Игало. Нападателят на "червените" успя да се освободи от опеката си и да нанесе изстрел, който обаче се оказа слаб и не затрудни стража Шлагер.

Две минути по-късно Брендън Уилямс проби по левия фланг и центрира остро по земя в наказателното поле. Току пред голлинията Даниел Джеймс не успя да засече, а след това на втора греда и Джеси Лингард не можа да стигне до топката.

В 55-ата минута ЛАСК поведе на "Олд Трафорд". След центриране от корнер топката бе избита извън наказателното поле, за да се окаже на крака на Филип Визингер. Бранителят на ЛАСК нанесе впечатляващ удар от дистанция, който намери горния ляв ъгъл на вратата на Ромеро - 0:1!

Само две минути по-късно Юнайтед изравни. Грешка при изнасянето на топката позволи на Хуан Мата да изведе Джеси Лингард в чиста позиция за гол. Озовал се очи в очи с вратаря, англичанинът запази хладнокръвие и успя да прати кълбото в мрежата на ЛАСК - 1:1!

В 88-мата минута появилият се като резерва Антони Марсиал се възползва от подаване на Хуан Мата, за да донесе победата на отбора си. Френският нападател се измъкна зад отбраната на ЛАСК, за да нанесе колеблив удар към вратата на гостите, който обаче се оказа достатъчно добър, за да се озове в мрежата - 2:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

След почти петмесечна пауза вторият по големина европейски клубен турнир - Лига Европа, се завръща! Преди паузата Манчестър Юнайтед успя да си осигури комфортен аванс в първия мач срещу ЛАСК в Австрия, побеждавайки с 0:5. Хората на Оле Гунар Солскяер вече мислят за 1/4-финалите на надпреварата, но преди това ще трябва да се потрудят още 90 минути на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" са без контузените Люк Шоу и Аксел Туанзебе, а Фил Джоунс е под въпрос за срещата. Гостите пък няма да могат да разчитат на трима свои футболисти - Маркъс Уостри, Томас Гойгингер и Марвин Потзман. Четвъртфиналите ще се изиграят на 10 август (без реванши), полуфиналите - на 16 август, а финалът е насрочен за 21 август.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Фосу-Менса, Баи, Магуайър, Уилямс, Фред, Мактоминей, Лингард, Мата, Джеймс, Игало

ЛАСК: Шлагер, Визингер, Траунер, Андраде, Ренер, Михоръл, Холънд, Ранфтъл, Фризер, Рагуж, Балич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички