Шахтьор и Копенхаген са първите два отбора, които се класират за 1/4-финалите в Лига Европа


Шахтьор и Копенхаген са първите два отбора, които се класират за 1/4-финалите в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1471 0

Отборите на Копенхаген и Шахтьор (Донецк) са първите два отбора, които се класират за 1/4-финалите на Лига Европа. Датчаните отстраниха Башакшехир след убедителна победа с 3:0 като домакин, докато Шахтьор отново победи Волфсбург и капарира мястото си сред последните 8 в надпреварата.

Копенхаген поправи грешката си от първия мач в Турция, когато загуби с 1:0, вкарвайки три безответни гола в реванша. Йонас Винд откри резултата още в четвъртата минута, а в началото на втората част отново той удвои от дузпа. В 62-рата минута пък Фалк оформи крайното 3:0.

В другия мач Шахтьор също победи с класическото 3:0, но успехът им над Волфсбург дойде далеч по-трудно, след като и трите попадения паднаха след 89-ата минута. В средата на второто полувреме главният съдия раздаде по един червен картон на двата отбора - за Хочолава и Бруукс. В 89-ата минута Мораеш откри резултата и сложи точка на спора, а малко след това Соломон също се разписа. Втори гол на Мораеш пък покачи на 3:0.

По-късно днес Манчестър Юнайтед се изправя срещу австрийския ЛАСК на "Олд Трафорд" след победа с 0:5 в първия мач, докато Интер ще премери сили с Хетафе, като победителят се класира директно към 1/4-финалите (първият мач бе отменен заради коронавируса).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички