Интер пречупи Хетафе и се класира за 1/4-финалите на Лига Европа


Интер пречупи Хетафе и се класира за 1/4-финалите на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1578 0

Италианският гранд Интер се класира за 1/4-финалите на Лига Европа след победа с 2:0 над Хетафе в осминафинален сблъсък, изигран на неутралния "Фелтинс Арена". Ромелу Лукаку и Кристиан Ериксен донесоха победата на "нерадзурите", докато Хетафе пропусна дузпа и се сбогува с Европа.

В 33-ата минута Алесандро Бастони прати дълго подаване към Ромелу Лукаку, който благодарение на физиката си успя да се пребори за топката и да нанесе мощен удар към вратата на Хетафе, превърнал се в гол. 

15 минути преди края на срещата Хетафе пропиля най-големия си шанс за оставане в Лига Европа. Футболист на "нерадзурите" игра с ръка в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа. От последвалия 11-метров наказателен удар обаче Хорхе Молина не успя да уцели вратата.

В 83-ата минута Интер сложи точка на спора. Кристиан Ериксен спечели пространство и предостави подаване на фланга към Д'Амброзио. Италианецът опита центриране в наказателното поле, но подаването му бе избито отново към Ериксен. Датчанинът не се колеба дълго преди да изстреля топката в мрежата за крайното 2:0.

В друг мач от вечерта Манчестър Юнайтед елиминира ЛАСК след обрат на "Олд Трафорд". А кои са другите два отбора, които си осигуриха място на четвъртфиналите на Лига Европа - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички