УЕФА заплаши клубове със служебни загуби от новия сезон, ето при какви условия


УЕФА заплаши клубове със служебни загуби от новия сезон, ето при какви условия
Снимка: Getty Images/Guliver

781 0

Клубовете в европейските турнири през следващия сезон могат да бъдат принудени да отказват мачове, ако не успеят да информират УЕФА за ограничения в пътуванията, поставени за овладяване разпространението на коронавирус, според правила на Европейската футболна централа.

УЕФА заяви, че ще публикува списък с известни ограничения в пътуванията между страни преди всеки жребий. Впоследствие клубовете ще трябва да информират УЕФА за други рестрикции поне 48 часа преди жребия, като при неуспех ще губят служебно с 0:3. „Ако клуб не успее да уведоми администрацията на УЕФА два дни преди релевантния жребий от рестрикции извън публикуваните от УЕФА…клубът ще бъде държан под отговорност…и мачът ще бъде деклариран за предаден без игра от въпросния клуб“, се казва в изявление на УЕФА.

Централата добави, че ако клуб бъде изтеглен срещу съперник, който няма разрешение да пътува до страната, то тогава трябва да намери неутрален стадион за домакинския си двубой. Ако домакинът не намери подходящ алтернативен стадион, то тогава въпросният тим ще трябва да загуби служебно срещата. Правилата ще влязат в сила за квалификационните кръгове и плейофите на европейските клубни турнири догодина.

Оставащите срещи от Шампионска лига и Лига Европа от осминафиналите в надпреварата тази година, които бяха отложени заради коронавируса през март, ще се изиграят на стадионите на отборите-домакини. Заключителните етапи на ШЛ, от четвъртфиналите нататък, ще се изиграят под формата на минитурнир в Португалия, а ЛЕ – в Германия. А кога започва новият сезон в най-добрите първенства в Европа - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички