Футболист на ХИК с критики към главния съдия и ВАР след загубата от Лудогорец


Футболист на ХИК с критики към главния съдия и ВАР след загубата от Лудогорец
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1127 0

Един от най-опитните играчи в състава на ХИК Хелзинки - Юка Райтала, говори след загубената среща от Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" се наложиха с 2:0 в Разград, а въпросният играч бе изгонен в края на срещата поради втори жълт картон. 

По този начин финландският шампион остава на дъното в класирането на група "С", а основният играч остава извън сметките за следващия европейски мач на отбора. 

"Загубихме от по-добър отбор. Имахме няколко сюжета в мача, които би трябваше да успеем да завършим на ниво Европа, а именно да отбележим голове. Тогава играта можеше да изглежда съвсем различно, обясни Райтала, цитиран оедин от най-популярните вестници в северната страна "Юле".

Как вижда изгонването си Юка Райтала:

Футболистът получи първия си жълт картон в 55-тата минута, а вторият дойде в 3-тата минута от добавеното време на срещата. Нищо обаче не спря главният рефер Кристо Тохвер  да вземе подобно решение.

"Не обичам да критикувам съдията след мача, но сега трябва да кажа като честен човек, че смятам и двата жълти картона за доста съмнителни. Съдията твърди, че и в двата случая има фаулове, които са му подсказани от стаичката на ВАР. Аз лично не го вярвам, защото ситуациите бяха чисти – особено първата", обясни 34-годишният бранител.

Програмата на ХИК, която е определяна за "фактор" след загубата:

"Мачът беше трети за нас за осем дни и когато вземете предвид пътуването, това със сигурност имаше малко влияние. Във всеки мач излизаме да се наслаждаваме на футбола. Вероятно забавлението свърши, а умората започна да тежи накрая - поне при някои от момчетата.

Все пак не бяхме напълно свежи от самото начало. Видяхме много грешки при подаванията и нямаше достатъчно движение за да подпомогнем на играча с топката, който търси опции да продължи", обясни футболистът, като се упова на сложната програма, в която финландският тим успя отново да стане шампион на страната си след победа през уикенда.

Последни шансове:

Възможността за скандинавския тим се свежда до победа над Рома, който ще се отправи на визита във Финландия на 27-и октомври. Тогава от ХИК ще бъдат задължени да победят, което на пръв план изглежда невъзможно, тъй като и "вълците" ще се надяват на победа.

Разликата между двата отбора е 3 точки и ХИК теоретично има шансове да продължи като трети в групата към Лигата на Конференциите, спечелена през миналия сезон именно от Рома.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо не успяха да се наложат и при гостуването си на Бетис, а през миналия сезон бяха наказани на два пъти от друг скандинавски тим - Будьо/Глимт, поднесъл изненадата с успехи над Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички