Треньорът на ХИК Хелзинки: Лудогорец е добър отбор, с 11 години опит в Европа, не съжалявам


Треньорът на ХИК Хелзинки: Лудогорец е добър отбор, с 11 години опит в Европа, не съжалявам
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

627 0

Треньорът на ХИК Хелзинки - Тони Коскела, не е останал разочарован от загубата с 0:2 срещу Лудогорец в 4-ия кръг на Лига Европа. Разградчани победиха безапелационно противника си и си осигуриха участие в евротурнирите и напролет. 

Въпреки поражението, специалистът заяви, че е радостен от участието на неговия отбор в групите на втория по сила европейски клубен турнир и определи родния гранд като добър отбор с богат опит в Европа.

"Очевидно, шансовете ни не бяха много големи. Загубихме от по-добрия отбор днес. Знаем, че когато играем такива мачове, трябва да сме много близо до най-високото си ниво. Днес не бяхме там и затова резултатът е такъв", заяви Коскела след срещата.

"Мисля, че има много причини мачът в Хелзинки да беше различен от днешния. Опонентът беше много силен днес. Изпитвахме сериозни проблеми в пресирането. Не го правехме добре и трябваше да се защитаваме през повечето време. Когато бяхме без топка, се чувствахме некомфортно, а когато бяхме с нея, направихме много грешки

Направихме много лесно за Лудогорец да се защитава. Те бяха много по-агресивни и спечелиха много повече директни двубои. Не съм разочарован. Това е добър отбор, който се бори във всеки мач. Много ще е трудно да вземем третото място в тази група. Ние сме малък отбор и за нас е постижение, че играем в евротурнирите", допълни още той, след което сподели и надеждите си за оставащите 2 мача на своя тим.

"Лудогорец играе 11 пъти поред тук, имат много опит. Искаме да се борим и да вземем максимума от оставащите 2 мача. Въпреки че най-вероятно няма да се класираме напред, най-важен е опитът", завърши наставникът.

Ето какво каза след успеха и треньорът на разградчани Анте Шимунджа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички