Финландска медия заяви, че ХИК няма право да губи от Лудогорец


Финландска медия заяви, че ХИК няма право да губи от Лудогорец
Снимка: Getty Images

811 0

Въпреки, че българският шампион Лудогорец излиза като фаворит срещу ХИК Хелзинки във втория по сила футболен турнир - Лига Европа, медийната общественост във Финландия смята, че отборът няма право на грешка срещу орлите. 

Вестник " Urheilu" твърди, че: " В една тежка група отборът допусна очаквани загуби от Рома и Бетис, но сега ХИК ще има най-лесния съперник и то като домакин. ХИК обаче остава явен аутсайдер срещу гостуващия тим, който участва в европейските турнири в последните 11 години". 

Треньорът на финландския първенец, от своя страна, смята, че реалното място, за което ХИК може да се пребори е третото, тъй като Бетис и Рома ще се класират към елиминационната фаза на Лига Европа. Той не скри възхищението си към атакуващите футболисти на разградчани, като каза, че " те могат да решат всеки един мач с перфектната си офанзивна игра". 

Във Финландия определят срещата с Лугодорец като най-важната за отбора им. Проблеми обаче не липсват, тъй като Миро Тено, който взе участие във всички срещи на скандинавците до сега, няма да има право да играе заради червения си картон срещу Рома. 

Вижте още: Бивш играч на Лудогорец назова силните страни на Хелзинки преди срещата между двата тима

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички