Феран провали Барселона в дебюта на тима в Лига Европа


Феран провали Барселона в дебюта на тима в Лига Европа
Снимка: GettyImages

6639 0

Испанският колос Барселона направи своя дебют в Лига Европа (откакто турнирът носи това име), но разочарова пълния "Камп Ноу", завършвайки само 1:1 с гостуващия Наполи в мач от 1/16-финалите в надпреварата.

Каталунците доминираха почти през цялото време, но Желински даде аванс на "партенопейците" в 29'. Изравнителният гол бе дело на Феран Торес от дузпа в 59'. 

Именно испанският национал обаче беше голямото разочарование в четвъртък вечер за "блаугранас". Новата звезда на тима направи 3 непростими пропуска в мача и като цяло изявите му бяха далеч от очакванията, които има към 55-милионната покупка на клуба. 

Каталунците имаха много шансове да регистрират победата, като дори отправиха 5 пъти повече удари от своя опонент (20:4), но до победа така и не се стигна. 

Реваншът е след седмица на стадион "Диего Марадона". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна силно първите минути. Още в началото Адама беше много активен по дясното крило, а още в 5' Педри овладя отлично подаване в наказателното поле и стреля, но встрани от вратата. 

10 минути по-късно Барса отправи и първия си точен удар. Със солова акция в наказателното поле Нико успя да се освободи достатъчно от защитник, за да стреля, но Мерет отрази топката в корнер. 

Каталунците продължиха да натискат здраво и в 30' пред Феран Торес се откри най-добрата възможност. Той беше изведен сам срещу вратаря, но от 10 метра фронтално стреля в аут - ужасен пропуск. 

Още в ответната атака пък Наполи се добра до гол - 0:1 в 29'. Желински получи топка пред наказателното поле на Барселона, освободи се за стрелба и прати силна топка право във вратаря. Той изби, защитата не успя да реагира и пръв до кълбото отново стигна Желински - този път удар в горния ъгъл без никаква пощада и 0:1 за Наполи. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По подобен начин на първото полувреме започна и втората част. Каталунците установиха натиск, който обаче не носеше дивиденти в предни позиции, а единственият точен удар дойде от Обамеянг, който стреля право във вратаря. 

Все пак в 57', с голяма доза късмет, Барселона стигна до дузпа. Траоре направи типичен пробив отдясно и центрира към малкия пеналт. Топката минимално закачи пръстите на Жесус при центрирането и след справка с VAR съдията отсъди дузпа. Феран Торес се реабилитира за скандалния си пропуск в началото на мача и с удар в долния десен ъгъл изравни за 1:1. 

Шави реши да направи тройна смяна в 63', като на терена се появиха Гави, Бускетс и дори Дембеле. Френският ас беше посрещнат със сериозни освирквания, въпреки че Пике призова феновете да ръкопляскат. 

Първата добра комбинация след смените бе в 72' когато Гави изведе Дембеле в половината на съперника, той напредна и опита подаване за Обамеянг, който обаче беше изпреварен от Рахмани, който изби в корнер. Извън тази ситуация обаче, Барселона не създаваше добри положения, а Наполи, приел напълно играята в своята половина, се отбраняваше отлично. 

В 87' нов скандален пропуск направи Феран Торес. Дембеле проби през цялата защита в наказателното поле и чукна за Де Йонг. Той отклони за Педри, а плеймейкърът с пета изведе Феран на чиста позиция - удар и топка над вратата. 

Само 2 минути по-късно Дест получи прекрасно подаване на крилото и от аутлинията центрира в наказателното поле, където Де Йонг със задна ножица отправи прекрасен удар, но топката мина с малко встрани от вратата. 

В 91' и след редицата пропуски на Барселона, Наполи можеше да се добере до победата, но Мертенс от чиста позиция прати топката право в ръцете на Тер Стеген. В ответната атака Феран отново беше изведен на чиста позиция и за 3-и или 4-и път в мача тотално разочарова, пращайки топката в аут. 2 минути по-късно отново той беше с топка в наказателното поле, но Рахмани с брилянтен шпагат му попречи да стреля. 

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Мингеса, Гарсия, Нико Гонсалес, Педри, Де Йонг, Траоре, Торес, Обамеянг

Наполи: Мерет, Жесус, Кулибали, Елмас, Руис, Ангиса, Рахмани, Желински, Ди Лоренцо, Осимен, Инсиние

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СБЛЪСЪКА БАРСЕЛОНА - НАПОЛИ В ЛИГА ЕВРОПА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

За футболен колос от ранга на Барселона участие в Лига Европа е меко казано странно. Каталунците обаче преминават през много труден период, като настоящият сезон е по-скоро преходен за отбора, който се бори за място в топ 4 в Ла Лига.

"Лос кулес" обаче имат отличен шанс да добавят европейски трофей към богатата си клубна витрина, макар и не този, на който се надяваха техните привърженици. Още в първата фаза от елиминациите Барселона среща много сериозен съперник - италианският Наполи, който е в битката за титлата в Серия А.

За днешния двубой Шави Ернандес няма да може да разчита на куп играчи: Алвеш, Араухо, Балде, Депай, Ленгле, Роберто, Умтити, Фати. В тима на Наполи пък отсъстват Лоботка, Лосано, Политано и Туанзебе. Коефициентите за сблъсъка Барселона - Наполи вижте ТУК! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички