Титуляр за Барселона срещу Наполи не е бил роден при последния мач в Лига Европа за каталунците


Титуляр за Барселона срещу Наполи не е бил роден при последния мач в Лига Европа за каталунците
Снимка: Getty Images

2048 0

Много се изписа за факта, че Барселона ще играе в Лига Европа, след като отборът завърши на трето място в групата си в Шампионска лига. На всичкото отгоре каталунците изтеглиха и кошмарен жребий и още на 1/16-финалите ще се изправят срещу италианския гранд Наполи.

Последният път, в който Барселона е участвал в мач във втория по сила европейски клубен турнир, датира от 25 март 2004 година (когато все още състезанието се нарича Купата на УЕФА). Тогава мачът е срещу Селтик, а Барселона отпада в четвъртия рунд след общ резултат 0:1 срещу шотландците.

Любопитното е, че един от спряганите за сигурни титуляри за каталунците в днешния (17 февруари - четвъртък) двубой срещу Наполи футболисти, дори не е бил роден. Става въпрос за полузащитника Гави - новото дете-чудо на Барселона.

Испанецът се ражда около 5 месеца след въпросния мач - на 5 август 2004 година. Друг любопитен факт околко мача е, че всъщност старши треньорът на Барселона Шави вече е отстраняван от втория по сила европейски клубен турнир, но като играч, тъй като е част от състава, отпаднал от Селтик - той играе и в двата мача.

Мачът започва в 19:45 часа българско време, разберете къде можете да гледате НА ЖИВО Барселона срещу Наполи от Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички