"Фараонът" и млад бранител отказаха Реал Сосиедад срещу Рома на препълнения "Олимпико" (ВИДЕО)


"Фараонът" и млад бранител отказаха Реал Сосиедад срещу Рома на препълнения "Олимпико" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1470 0

Рома победи с 2:0 Реал Сосиедад у дома в първия 1/8-финален двубой от Лига Европа между двата тима. Препълненият "Стадио Олимпико" видя много борба и желание за победа, но със значително по-ниска ефективност. 

Успехът бе изключително ценен за възпитаниците на Жозе Моуриньо, които ще гостуват една идея по-спокойно седмица по-късно в Испания. Преднина на домакините в 13-ата минута даде Ел Шарауи след пас от Тами Ейбрахам. В 87-ата минута Мараш Кумбула оформи крайното 2:0 след изпълнение на корнер.

Всички срещи от кръга в Лига Европа

ГОООЛ! Домакините откриха резултата още в 13-ата минута. Скоростна контраатака изведе далеч напред Пауло Дибала. Аржентинецът напредна отдясно, подавайки в наказателното поле на Тами Ейбрахам. Нападателят не се полакоми и избра да комбинира на Стефан Ел Шарауи, който с хубав удар реализира за 1:0.

Video edited on Kapwing

След по-малко от 10 минути равенството можеше да бъде възстановено. Такефуса Кубо предприе самостоятелен рейд отдясно. Японският състезател проби сам в противниковото наказателно поле и оставайки очи в очи с Руи Патрисио шутира, но нацели лявата греда.

Дибала имаше шанс да открие головата си сметка в мача и да донесе втора асистенция на Ейбрахам. Англичанинът се възползва от грешно изритана топка от противниковия страж, доставяйки я пред погледа на аржентинския си съотборник, който обаче се размина на сантиметри с коженото кълбо.

В 56-ата минута Диего Рико помечта след мощен шут посока вратата на Патрисио. Вратарят на домакините обаче остави вратата си заключена и с "блестящ" плонж отрази удара.

Втора греда в двубоя, но този път на сметката на Рома нацели Андреа Белоти в 67-ата минута на срещата. В непосредствена близост до противниковата врата след хубаво подаване от Манчини италианецът стреля, но в страничния стълб.

ГОООЛ! И докато изглеждаше сякаш двата тима доиграват срещата, Рома удвои преднината си. В 87-ата минута Дибала изпълни корнер, а в наказателното поле най-съобразителен бе Мараш Кумбула, който бе забравен и оформи с глава крайното 2:0 в полза на "римските вълци".

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички