Ди Мария помогна на Ювентус да вземе своето от Фрайбург в Лига Европа, без да си дава зор (ВИДЕО)


Ди Мария помогна на Ювентус да вземе своето от Фрайбург в Лига Европа, без да си дава зор (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2937 0

Италианският гранд Ювентус успя да победи Фрайбург в първия сблъсък от осминафиналите между двата тима във втория по сила европейски турнир Лига Европа с минималното 1:0.

Двата тима показаха сериозно тактическо надлъгване в опитите си да стигнат до гол, но чудесна игра в защита не позволи на зрителите на двубоя да се зарадват на много попадения.

Все пак отбраната на Фрайбург бе тази, която се пропука в 53'. Анхел Ди Мария засече по чудесен начин с глава центриране на Филип Костич и вкара единственото попадение в мача, с което оформи крайното 1:0 за "бианконерите".

Най-интересното обаче тепърва предстои, тъй като всичко ще се реши в реванша след седмица в Германия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна двуостро. Двата тима се втурнаха в предни позиции в търсенето на ранен гол. В 12-ата минута се откри чудесен шанс пред Фрайбург. Кюблер центрира топката в наказателното поле, но преди да стигне до негов съотборник тя бе изчистена от Данило. Минута по-късно пък Локатели вкара топката във вратата на Флекен, но попадението бе отменено.

В 19' Хуан Куадрадо си пробва късмета от пряк свободен удар, но Флекен отрази опита му по зрелищен начин. Последваха и няколко пропуска на Анхел Ди Мария и Душан Влахович, но те не бяха чак толкова опасни. В 32' пък Бремер стреля с глава, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

До края на първото полувреме натискът на Юве се усили. Домакините се опитваха всячески да поразят вратата на Флекен, а до по-сериозно положение се стигна чак в добавеното време, когато Хуан Куадрадо си пробва късмета от сериозна дистанция и затрудни стража на немския тим, но не успя да вкара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за "бианконерите". В 53' Анхел Ди Мария посрещна центриране на Филип Костич в наказателното поле с глава и разпечата вратата на Флекен за 1:0.

Video edited on Kapwing

В 62' Лукас Хьолер нанесе чудесен удар от воле и вкара топката във вратата на Войчех Шченсни. В развитието на офанзивата на Фрайбург обаче се оказа че Гинтер е играл с ръка преди удара на Хьолер. ВАР се намеси и отмени попадението.

Двата защитни вала показаха силна игра в заключителни минути. Ювентус се опитваше да пробие отбраната на Фрайбург, но така и не създаде нещо по-интересно. Същото се отнасяше за гостите от Германия, за които по-сериозните положения към края липсваха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Сандро, Куадрадо, Мирети, Локатели, Рабио, Костич, Ди Мария, Влахович

Фрайбург: Флекен, Лиенхарт, Егщайн, Хьолер, Кюблер, Салай, Силдила, Хьофлер, Гинтер, Гюнтер, Грифо

ПРЕДИ МАЧА

Ювентус все още се възстановява след отнесеното наказание за финансови измами като на италианския тим му бяха отнети 15 точки от актива в Серия А, но това не спира амбициите на "бианконерите" за спечелването на втория по сила европейски турнир.

За да стигне дотук Фрайбург трябваше да се справи с амбициозни отбори като Нант, Карабах и Олимпиакос. Тимът се радва и на добър сезон в Бундеслигата, намирайки се на петата позиция в таблицата.

Това ще бъде първи официален сблъсък в европейските турнири между двата тима. Главен арбитър на двубоя пък ще бъде Анастасиос Сидиропулос от Гърция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички