Блестящ Манчестър Юнайтед замъгли горчивия спомен от Ливърпул с бой над Бетис (ВИДЕО)


Блестящ Манчестър Юнайтед замъгли горчивия спомен от Ливърпул с бой над Бетис (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4510 0

Манчестър Юнайтед потрепери в началото, но успя да се съвземе и постигна хубав успех у дома с 4:1 над Бетис в първия 1/8-финален двубой между двата тима от Лига Европа.

Три от четирите попадения на домакините станаха факт през второто полувреме. Резултата откри Маркъс Рашфорд още в 6-ата минута. Паритета възстанови Айозе Перес в 32-ата. През второто полувреме Антъни отново изведе своя тим напред след феноменално изпълнение в 52-ата минута. Преднината на Манчестър удвои Бруно Фернандеш (58'), а крайното 4:1 оформи Ваут Вегхорст в 82-ата минута.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг показаха много добро лице и зарадваха пълния "Олд Трафорд". Грандът от Манчестър си осигури комфортна преднина, с която ще гостува седмица по-късно в Испания и такава, която позволява на тима да насочи поглед към Висшата лига, където срамът от историческата загуба от вечния съперник Ливърпул трябва да бъде измит.

Положителни емоции донесе и Ваут Вегхорст, който пропусна на няколко пъти в двубоя, но в крайна сметка съумя да отбележи. Едва второто попадение до момента на нападателя изглежда свали огромен товар от раменете му, което го разчувства.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Манчестър Юнайтед поведе в резултата. Бруно Фернандеш засече центриране отдясно по прекрасен начин с гърди и откри. Подалият паса Фред обаче по-рано бе в положение на засада и попадението беше отменено.

ГОООЛ! Само минута по-късно обаче домакините все пак поведоха, а герой отново бе Маркъс Рашфорд. Фернандеш опита центриране в наказателното поле. Топката отклони Луиш Филипе, но тя попадна в краката на англичанина. Той съобразително изчака, прицели се и реализира.

Video edited on Kapwing

В 17-ата минута Рашфорд можеше да добави още едно попадение към сметката си. Английският нападател изскочи зад гърба на противниковата защита. Опитът на Клаудио Браво обаче му позволи да скъси дистанцията и да се намеси решително.

В 27-ата минута Ваут Вегхорст направи чутовен пропуск. Антъни го изведе зад противниковата защита с хубаво центриране. Нападателят скочи на шпагат, но топката прелетя високо над напречната греда. Повторението показа, че Вегхорст е бил и в положение на засада.

ГОООЛ! Въпреки сериозния натиск на домакините, Бетис все пак изравни. Паритета възстанови Айосе Перез, който получи страхотно центриране от Хуанми и със силен и точен удар в далечния ъгъл намери очертанията на вратата (32').

Video edited on Kapwing

Безобразна грешка на Давид де Хеа можеше да остави Юнайтед изоставащ в резултата в 43-ата минута. Непринудено, стражът подаде на противников футболист. Хуанми напредна отляво, изведе Айозе Перез, който бе неутрализиран в последния момент.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Второто полувреме започна по подобие на първото - с гол на Манчестър Юнайтед. Този път Антъни блесна с прекрасно изпълнение. От границата на наказателното поле със страхотен фалцов удар в далечния ъгъл бразилецът не остави никакви шансове на Клаудио Браво. (52')

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! В 58-ата минута Бруно Фернандеш увеличи преднината на своя тим. От корнер Люк Шоу достави топката на главата на непокрития португалец, който я насочи добре и реализира за 3:1.

Video edited on Kapwing

В 63-ата минута трима футболисти на Манчестър Юнайтед се озоваха сами срещу Клаудио Браво. С топка в крака бе Антъни, който вместо да подаде на празна врата, предпочете да пробва прехвърлящ удар, който не завърши с гол.

В 76-ата минута пред Вегхорст се откри нова възможност да реализира. Нападателят се възползва от отбитата от Луис Филипе в наказателното поле топка. Виждащият се като голмайстор таран обаче бе неутрализиран именно от Филипе, който някак съумя да протегне крака си и да отбие коженото кълбо.

Браво отново отказа футболист в червено, този път Антъни в 79-ата минута. Бразилецът напредна отдясно, но шутът му бе отбит от излезлия навреме страж, който отново се справи. 

ГОООЛ! Най-накрая Вегхорст грабна своя миг. Нидерландецът се възползва от спасена в наказателното поле топка от Браво. На празна врата пред себе си той не сгреши. Попадението разчувства значително снажния играч на домакините, който свали голям товар от раменете си в 82-ата минута.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Диого Далот, Рафаел Варан, Лисандро Мартинес, Люк Шоу, Каземиро, Фред, Антони, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Ваут Вегхорст

Бетис: Клаудио Браво, Юсуф Сабали, Херман Песела, Луиз Фелипе, Абнер Винисиус, Уилиям Карвальо, Гуидо Родригес, Луис Енрике, Хоакин Санчес, Хуанми, Айосе Перес

ПРЕДИ МАЧА

За да си осигури среща с Бетис, Манчестър Юнайтед трябваше да отстрани Барселона на плейофната фаза на Лига Европа. Момчетата н Тен Хаг надиграха каталуцните и в двете срещи и си осигуриха победа с общ резултат от 3:2.

Реал Бетис пък спечели група "C" на надпреварата, в която бе българският шампион Лудогорец, Рома и ХИК Хелзинки. Момчетата на Мануел Пелегрини спечелиха 5 от шестте си мача и завършиха само веднъж наравно.

Двата отбора играха един срещу друг през декември по време на Мондиал 2022 в контролна среща. Тогава съставът на Пелегирни надделя с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички